zlostavljanje?

11-mjesečni dječak završio u bolnici zbog frakture lubanje

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
11-mjesečni dječak završio u bolnici zbog frakture lubanje
29.03.2010.
u 20:17
Kako su roditelji u kratko vrijeme davali oprečne izjave o razlozima stravičnih ozljeda, liječnici su odmah posumnjali na zlostavljanje ili teški roditeljski nemar te o tomu obavijestili policiju.
Pogledaj originalni članak

BJELOVAR - Liječnici dječjeg odjela bjelovarske Opće bolnice spasili su život 11-mjesečnom dječaku kojega su roditelji doveli na odjel razbijene lubanje i s modricama po čitavu tijelu.

Kako su roditelji u kratko vrijeme davali oprečne izjave o razlozima stravičnih ozljeda, liječnici su odmah posumnjali na zlostavljanje ili teški roditeljski nemar te o tomu obavijestili policiju. Kako su nevjenčani supružnici već otprije poznati bjelovarskom Centru za socijalnu skrb, kada je mališan otpušten s bolničkog liječenja, odmah je smješten u Dječji dom u Nazorovoj u Zagrebu, gdje se dobro oporavlja i izvan je životne opasnosti.

Policija istražuje sve okolnosti koje su dovele do teškog ozljeđivanja djeteta te će o tomu s Centrom za socijalnu skrb izvijestiti mjerodavno Državno odvjetništvo u Bjelovaru. Centar je pak već izdao preventivnu zaštitnu mjeru nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RA
razočarani1
04:42 30.03.2010.

prestrašno...........netko je kriv za to što se djetetu dogodilo,dijete si to sigurno samo nije moglo napraviti....želim mu brz oporavak i više sreće u životu jer ono to zaslužuje.....a neznam zašto ne objavite imena i prezimena tih \"roditelja\".....

PE
petracan
11:15 30.03.2010.

Slažem se sa nižepodpisanmima. Uvijek i u svakoj prilici taje se imena... objavite im imena i nemorate ih kazniti. Dovezite ih na Jelačić plac i ostavite ih !!!!!

OB
-obrisani-
13:07 30.03.2010.

Dajte to dijete meni ,ja i supruga ne možemo imati dijece ,gledat ćemo ga ko kap roose na dlanu a ove debile od roditelja osudit za pokušaj ubojstva!