OPTIMISTIČNA PROGNOZA

Vodeći britanski stručnjak: Prvi sam koji ovo kaže, vraćamo se u normalu do proljeća

Foto: Kieran Cleeves/PA Images/PIXSELL
Vodeći britanski stručnjak: Prvi sam koji ovo kaže, vraćamo se u normalu do proljeća
10.11.2020.
u 17:33
Istaknuo je pritom da je važno "da vlast ne zezne distribuciju cjepiva" koje se mora čuvati na -80, što bi moglo biti komplicirano
Pogledaj originalni članak

Nakon objavljenih rezultata o učinkovitosti cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer, jedan od vodećih britanskih stručnjaka za cjepiva John Bell ​​​​​​ rekao je jučer da povratak u normalu očekuje do proljeća, a danas je dodao da je "70% do 80%" siguran da će cjepivo vratiti život u normalu do Uskrsa, prenose britanski mediji.

- To bi moglo značiti povratak u normalu do proljeća. Prvi sam koji ovo kaže, ali uvjeren sam u to - kazao je profesor Bell sa Sveučilišta u Oxfordu za BBC.

Istaknuo je pritom da je važno "da vlast ne zezne distribuciju cjepiva" koje se mora čuvati na -80, što bi moglo biti komplicirano. Uvjeren je da će se uskoro pojaviti još dva, tri cjepiva koja će imati zadovoljavajuće rezultate te koja će biti spremna za distribuciju nakon Nove godine, piše Mirror.

- Zbog toga sam prilično optimističan oko toga da ćemo imati dovoljno cijepljenja u prvom tromjesečju što će omogućiti da do proljeća stvari počinju izgledati puno normalnije nego sada - rekao je.

 

>> VIDEO Ministar Božinović o prosvjedu u Zagrebu: "Ove stvari od jučer su izvan pameti! Neka normalan svijet vidi sa čime smo sve okruženi!"

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

BU
burn
19:19 10.11.2020.

Čim je Joe pobjedio evo lijeka. Šteta da nisu izbori bili prije.

DA
dancuo
19:48 10.11.2020.

Koronavirusne infekcije se prate već 40 godina. Ništa novoga. Gripa je barem pet puta teža bolest i nikako da je cjepivom suzbiju. No što je tu je - plandemija traje. 21. stoljeće i ovakva laž... nigdje povećana smrtnost. Idioti je valjda jasno da se u godinu dana otkako je virus kao izbio apsolutno ništa nije dogodilo ma koliko se medijski trudili. Pa to je sramota gdje mi živimo. Razumijem gramzivost, ratove... Ali ovo? I to nije prvi put da je lažna pandemija! Ma idite znate gdje. Pa kad vam je dosta, bagro?

MM
Marljivi mrav
06:06 11.11.2020.

Pa da... cilj je prodati i zaraditi na cjepivi i onda možete razgulit. Čovjek imao slomljen kuk, zakomplicirala se operacija i umro od "korone" koju nije ni imao.... sad znamo i kako se umire od korone. Ljep pozdrav!