Foto: Screenshot HAK-ova aplikacija
Foto: Screenshot HAK-ova aplikacija
Foto: Screenshot HAK-ova aplikacija
Foto: Screenshot HAK-ova aplikacija

Pomaže i ako zaboravite gdje ste parkirali auto

05. 09. 2018. u 09:02 0
I usluga mParking također je jako korisna jer pomaže da, nakon što u nju upišete registraciju svoga vozila, brzo i jednostavno platite parkiranje SMS-om.

U svome biste mobitelu svakako trebali pronaći mjesta za veoma korisnu aplikaciju Hrvatskog autokluba HAK. Jednostavna je za korištenje i iako ima niz usluga, pregledno su i logično postavljene. Prva asocijacija koju vjerojatno imate na spomen HAK-a jest stanje u prometu. I da, klikom na ikonicu unutar aplikacije brzo ćete doći do ažuriranog stanja na cestama i graničnim prijelazima te u trajektnom prometu.

Učenje vožnje Gotovo 70.000 ljudi 'skinulo' aplikaciju za pomoć pri polaganju vozačkog ispita

Tu su i popis ograničenja i zabrana na cestama te prognoza prometa za sljedeći dan. Jednako tako u glavnom izborniku klikom na ikonu možete doći do slike uživo s više od 150 kamera u Hrvatskoj. Ako baš želite čuti informacije, imate i pregled emisije “Promet info” koja se četiri puta dnevno emitira na Prvom programu HTV-a. No, osim stanja na cestama, HAK-ova aplikacija nudi još niz korisnih informacija, poput popisa najbližih benzinskih crpki, koji uključuje pregled na karti i navigaciju do odabrane crpke, ili aktualnih cijena goriva.

Ima i sveobuhvatan popis niza korisnih mjesta u kategorijama poput autokampova, bankomata, bolnica, hotela i hostela, ljekarni, parkirališta i garaža, policijskih postaja, stanica za tehnički pregled i slično, pri čemu se nudi i pregled zauzeća javnih garaža i parkirališta uživo. Tu je i alat za pronalazak auta koji će vas navigirati do vozila ako nekako zaboravite gdje ste ga parkirali.

NEMOJTE TO RADITI Neočekivani krivci: MUP otkrio tko dodatno stvara gužve na autocestama

I usluga mParking također je jako korisna jer pomaže da, nakon što u nju upišete registraciju svoga vozila, brzo i jednostavno platite parkiranje SMS-om, a usto automatski detektira u kojoj ste zoni u Zagrebu, odnosno, po GPS lokaciji korisnika, u kojemu se gradu nalazite. Putem aplikacije, naravno, usto jednostavno možete kontaktirati s HAK-om i važnim službama za pomoć na cesti. 

Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

 

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".