BEZ MAMURLUKA

Alcosynth će do 2050. godine zamijeniti klasični alkohol

Foto: Monika Skolimowska/DPA/PIXSELL
Alcosynth će do 2050. godine zamijeniti klasični alkohol
25.09.2016.
u 08:00
Znanstvenik David Nutt stvorio je sintetički alkohol koji ima sva pozitivna, ali nijedno negativno svojstvo klasičnog alkohola
Pogledaj originalni članak

Profesor David Nutt s britanskog Imperial Collegea intenzivno radi na novoj vrsti sintetičkog alkohola koji će se koristiti u pićima, a koji neće izazivati mamurluk i sve druge negativne posljedice do kojih dolazi konzumacijom klasičnih alkoholnih pića. On je do sada već sintetizirao oko 90 različitih oblika “alcosyntha”, a dvije varijante su već ušle u opsežna testiranja. Nutt je kazao da bi njegovi spojevi mogli potpuno zamijeniti klasični alkohol do 2050. godine.

Sve je počelo stvaranjem i testiranjem supstancija koje na ljudski mozak imaju isto djelovanje kako alkohol, ali pri tome nemaju nikakve toksične i negativne posljedice, već samo one pozitivne. Pobornici zamjene alkohola alcosynthom tvrde da bi to imalo nemjerljive pozitivne efekte na zdravlje ljudi zato što je upravo alkohol jedno od tri najčešća uzroka nastajanja bolesti koje uglavnom imaju smrtni ishod.

>> Učenici u Europi manje piju i puše, Hrvatska po drogiranju iznad prosjeka

>> Evo kako prepoznati da imate problema s alkoholom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JU
jurajuric116
11:12 25.09.2016.

biti pijan bez ciroze. vrhunac znanstvenog rada.

PR
Prekobrda
21:07 26.09.2016.

A nakon toga slijedi sinteticki qu rac, pa sinteticki politicari sa sintetickim umom jer su ovi prirodni bezumni i pohlepni, a zatim slijedi sinteticka priroda, wsinteticki kvazi znanstvenici. Pojaviti ce se sinteticki idi oti koji ce potamaniti sve sto ima veze sa prirodom.

RI
ribar110
11:15 25.09.2016.

Onda valjda nece biti pijanih vozaca ili?