HRVATSKI TRENER

Žuti: Ni u Azerbajdžanu nitko nije vjerovao u nas, a sada smo hit...

Foto: Reuters/PIXSELL
Robert Prosinečki
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Robert Prosinečki
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Prosinečki
Foto: Reuters/PIXSELL
Robert Prosinečki
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Robert Prosinečki
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Robert Prosinečki
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Robert Prosinečki
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Robert Prosinečki
13.10.2016.
u 15:11
– Katkada je euforija dobra, pokatkad baš i nije. No moram stišavati i razmišljati samo o sljedećoj utakmici. Ali, što je još važnije, sada protivnici razmišljaju o nama
Pogledaj originalni članak

Jedine reprezentacije koje u prva tri kola kvalifikacija za SP nisu primile pogodak su Njemačka, Engleska, Belgija i Azerbajdžan. Kako se u elitno društvo ugurala reprezentacija čiji su igrači do jučer imali premije ako bi primili manje od tri pogotka na utakmici!?

Robert Prosinečki s azerbajdžanskom je reprezentacijom apsolutni hit kvalifikacija za SP. Apsolutno nenogometnoj naciji baš nitko nije davao prevelike šanse uoči početka kvalifikacija za SP. Nikada neki njihov izbornik nije pobijedio dvije utakmice zaredom, nikada nisu tri utakmice zaredom bili neporaženi...

Sve dok nije došao Veliki Žuti.

Prestrašili protivnike

Nakon pobjeda po 1:0 nad San Marinom i Norveškom, odnosno remija s Češkom (0:0), Prosinečki u skupini C ima sedam bodova, dva manje od vodeće Njemačke. Nisu ni u azerbajdžanskom savezu vjerovali da u ovim kvalifikacijama mogu nešto senzacionalno napraviti.

Nije vjerovao nitko osim Robija i njegova stožera u kojem su mu najbliži suradnici Janko Janković i Gordan Ciprić. Robi nam se javio s puta za Zagreb, negdje pred Bečom sjeo je na kavicu... Nije nikada bio za sintagme kojima bi se istaknula senzacija, blještavilo. Odmah je skrenuo priču...

– Znate, ovo je projekt na kojem već dvije godine radimo mukotrpno. Puno je priprema i analiza iza nas. Mi smo i kroz prošle kvalifikacije, one za Euro, pokazali da znamo igrati. A sada smo napravili pomak. Od dolaska, kada nam nitko ni u Azerbajdžanu nije davao nikakve šanse, došli smo do situacije da nam igrači vjeruju. To je ono što sam htio postići. I zbog toga smo dobili jako dobru Norvešku, odnosno remizirali s Češkom koja ima veliku tradiciju.

Bori se kako stišati euforiju.

– Katkada je euforija dobra, pokatkad baš i nije. No moram stišavati i razmišljati samo o sljedećoj utakmici. Ali, što je još važnije, sada protivnici razmišljaju o nama.

Nije bilo posebnog slavlja.

– Momčad se razišla nakon utakmice, mi smo, u našem internom društvu, malo nazdravili u hotelu i to je to.

Kakva je bila priprema za Češku?

– Sama pobjeda nad Norveškom za njihov je mentalni sklop bila senzacija. Tu mi je bilo važno opet spustiti ih na zemlju. Htio sam da mirne glave i neopterećeno uđu u utakmicu, kao da se koji dan ranije ništa nije dogodilo. Odigrali smo jako dobro, posebno drugo poluvrijeme.

Robi stalno inzistira na igri, osvajanju terena kroz dupli pas. Nabijanje je strogo zabranjeno. Logično. No njegovoj momčadi nedostaje dodatna kvaliteta. Igrač koji na protivničkoj polovici može primiti loptu, zadržati je i pričekati da mu se priključi netko iz drugog plana.

Dvoboj istine protiv Sj. Irske

– Nadam se da možemo rasti. Za mjesec dana (11. studenoga, nap. a.) igramo najvažniju utakmicu, onu protiv Sjeverne Irske. Ta će utakmica pokazati gdje smo.

Sigurno će vrlo brzo početi pristizati ponude ambicioznijih saveza.

– Ne razmišljam o tome. Nemam nikakve druge ponude. Imam ugovor još godinu dana – zaključio je Robi.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

NE
neznamja
21:03 13.10.2016.

Mi izgubimo od evropskog prvaka na produzetcima i svi pljuju po Cacicu. Ovaj pobjedi 1:0 San Marino i odmah je najveci.

MU
muh
07:17 14.10.2016.

Počekajmo do kraja kvalifikacij kolo sreče se okreče.

Avatar poljicanin
poljicanin
11:35 14.10.2016.

Rezultati između 0-0 i 1-0,koga stvarno zanima trener koji propagira takav nogomet.Velikih 1-0 protiv San Marina,mora da je rezultat karijere za vrhunskog stručnjaka....