Izbori

Zula nema potporu, Radićev ljubimac je Vranković

Foto: Goran Stanzl
Zula nema potporu, Radićev ljubimac je Vranković
23.11.2009.
u 20:30
Bivši hrvatski izbornik Repeša blizu je novog posla, favorit je za izbornika talijanske reprezentacije, pa se ne želi miješati u hrvatska posla. Poput Talijana, kojih nema na SP-u, i Hrvati žele do 15. prosinca i ždrijeba SP-a imati novog izbornika.
Pogledaj originalni članak

Među članovima Stručnog savjeta koji se sutra sastaje, Dražen Anzulović će imati sigurna dva glasa, Repešin i Sunarin, ali upitno je hoće li mu to biti dovoljno da prođe u drugi krug izbora. Jer, može se dogoditi da Stručni savjet pred Upravni odbor izađe sa samo jednim glasom i da to ne bude Zula. Uostalom, s njim, baš kao ni s Perasovićem o tome nitko nije razgovarao.

Iz krugova bliskih HKS-u može se čuti da će, unatoč trustu mozgova u strukovnom tijelu, biti onako kako kaže predsjednik Danko Radić. Uostalom, on je nedavno kazao zašto svi spominju samo tri kandidata (Spahija, Anzulović, Perasović) i tako dao temelja pričama da je njegov favorit Joke Vranković, kojeg nekakav angažman u reprezentaciji sigurno čeka. U svakom slučaju razmišljanja se kreću između ekstremnih vrijednosti – od nadarenog trenera početnika Vrankovića do prekaljenog, 58-godišnjeg, Željka Pavličevića koji je u svoje 34 trenerske godine dvaput bio europski klupski prvak.

U Stručnom savjetu ima i onih koji bi glasali za znalca Jusupa ili iskusnog Acu Petrovića, no oni nisu po volji Radiću. Premda nije član Stručnog savjeta, Radić sjedi na gotovo svakoj njegovoj sjednici pa zacijelo ni ovu neće propustiti. No, nadamo se da će, kao i prošli puta, prevagnuti mišljenje struke jer bira se čovjek koji nas ne bi smio razočarati na Svjetskom prvenstvu, a i trebao bi nas kroz EP u Litvi 2011. provesti na Olimpijske igre. Bude li to izlobirani, a ne struci logični izbornik, neće biti dobro jer SP u Turskoj ne smije biti poligon za eksperimente.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.