VATERPOLIST GODINE, 30. PUT

Zlatni iz Melbournea 2007. biraju najzlatnijeg iz Budimpešte 2017.

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Zlatni iz Melbournea 2007. biraju najzlatnijeg iz Budimpešte 2017.
08.12.2017.
u 19:16
Tko bi mogao biti ovogodišnji laureat? Tko će se pridružiti plejadi velikana poput Perice Bukića, Dubravka Šimenca, Mile Smodlake, Siniše Školnekovića...?
Pogledaj originalni članak

Kao da smo počeli jučer, ali vrijeme brzo curi i brojke su neumoljive. Večernji će list sljedećih dana jubilarni, 30. put birati najboljeg vaterpolista godine. A hrvatski “vodometaši” potrudili su se da nam na pravi način čestitaju okruglu obljetnicu: nakon deset godina, ponovno su na krovu svijeta. Najbolji od najboljih, na SP-u u Budimpešti pokorili su sve najjače reprezentacije - na čelu s Mađarskom u finalu.

Rudić sad kormilari žirijem

Izabranici Ivice Tucaka još su se na završnom turniru Svjetske lige u ruskom gradu Ruzi okitili broncom, a uspješni su bili i oni mlađi - juniori do 20 godina na SP-u u Beogradu također su igrali u finalu, ali su na kraju ostali srebrni. U takvoj odličjima ukrašenoj godini užitak je birati najboljega.

A čast da biraju najzlatnijega među zlatnima ukazali smo također zlatnima i također svjetskim prvacima, ali onima iz Melbournea 2007. godine. Neki od njih još igraju (Bušlje, Joković, Pavić, Marković, Burić i Kunac), pa će i sami biti u konkurenciji za izbor najboljega, ali puno njih već je završilo karijeru i mogu udovoljiti našem temeljnom kriteriju za izbor članova žirija - da budu bivši. Od tadašnjih članova nacionalne selekcije izabrali smo Franu Vićana, Samira Barača, Zdeslava Vrdoljaka, Mihu Boškovića, Tea Đogaša i Igora Hinića, a njima smo pridodali i tadašnjeg kormilara, najuspješnijeg vaterpolskog izbornika na svijetu Ratka Rudića. Imamo, dakle, kompetentan žiri pa smo uvjereni da će trofej namijenjen najboljemu i 30. put otići u prave ruke.

Tko će se pridružiti plejadi?

A tko bi mogao biti ovogodišnji laureat? Tko će se pridružiti plejadi velikana poput Perice Bukića, Dubravka Šimenca, Mile Smodlake, Siniše Školnekovića...? Teško je to prognozirati, uvijek su moguća i iznenađenja, ali uvjereni smo da će naš žiri odvagnuti najpreciznije. A kandidati su praktično svih 13 iz Budimpešte: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Javier Garcia i Ivan Marcelić.

Odgovor ćemo doznati u petak 15. prosinca na završnoj svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela “Westin” u Zagrebu, u sklopu “Noći svjetskih prvaka” koju organiziramo u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i uz nastup glazbene dive Nine Badrić.

(Sutra sedmoricu najboljih bira Frano Vićan)

Dosadašnji laureati 

1988. - Igor Milanović (Partizan)

1989. - Igor Milanović (Mladost)

1990. - Igor Milanović (Mladost)

1991. - Perica Bukić (Jadran/Mladost)

1992. - Perica Bukić (Mladost)

1993. - Dubravko Šimenc (Pescara)

1994. - V. Kobešćak/R. Vrbičić (Mlad./Solar.)

1995. - Siniša Školneković (Mladost)

1996. - Siniša Školneković (Mladost)

1997. - Siniša Školneković (Jadran)

1998. - Perica Bukić (Mladost)

1999. - M. Smodlaka/D. Šimenc (Jug/Mlad.)

2000. - Mile Smodlaka (Jug)

2001. - Mile Smodlaka (Jug)

2002. - Ratko Štritof (Mladost)

2003. - Igor Hinić (Brescia)

2004. - Mile Smodlaka (Jug)

2005. - Josip Pavić (Mladost)

2006. - Mile Smodlaka (Jug)

2007. - Miho Bošković (Jug)

2008. - Frano Vićan (Jug)

2009. - Igor Hinić (Mladost)

2010. - Damir Burić (Pro Recco)

2011. - Josip Pavić (Mladost)

2012. - Josip Pavić (Mladost)

2013. - Nikša Dobud (Jug)

2014. - Sandro Sukno (Primorje)

2015. - Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco)

2016. - Marko Bijač (Jug)

2017. - ?

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.