memorijal Tibora Šaramoa

Žena nam je bila u brodu, ali nismo se prevrnuli

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Žena nam je bila u brodu, ali nismo se prevrnuli
27.12.2014.
u 13:45
Uživali smo na začelju polumaratona. Radili selfije i surfali na valovima. Nije važno što je bilo samo 6 C, pamte i hladnije dane...
Pogledaj originalni članak

Štefanje je. Stajali smo ispod Podsusedskog mosta na obali Save. Oni su vijećali, a ja sam iščekivala presudu. Vozio se 44. Štefanjski spust i 19. memorijal Tibora Šaramoa, 12 km dugačak polumaraton u kajaku, kanuu i raftingu.

- Tibor je bio sportski novinar i začetnik te utrke. Živio je za kajak i vozio je i po najvećoj hladnoći - pričala je Astrid Šaramo, žena preminulog novinara. 
Kad mi se već pružila prilika, zašto ne proći stazom tog velikog novinara. No, kažu da žena u čamcu donosi nesreću... Marko i Matej petu godinu zaredom brinu se za sigurnost finalista. "Penta" im nikad nije zakazala i nije trebalo izazivati nesreću. Ipak, dopustili su kamermanu i meni da se ukrcamo.

- Padnem li u vodu, pustite mene, spašavajte kameru! - rekao je.

- Kada GSS treba intervenirati, uglavnom se radi o iznemoglim veteranima ili neiskusnijim veslačima - objasnio je organizator Dubravko Lilek.

Temperatura je bila 6 C. To je sjajno, jer znalo je biti i –10. Led bi se skupljao na kanuima i kajacima.

Točno u podne ispod Podsusedskog mosta startala su 94 veslača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Lovci na postolja su daleko odmakli, a rekreativci su na začelju radili popularne selfije i uživali na valovima koje je stvarao naš gumenjak. Dečki iz GSS-a nisu trebali intervenirati. No da ne izazivamo nesreću iskrcali smo se kod Jadranskog mosta i pustili ih da rade svoj posao. Nešto kasnije bili smo kod Savskog mosta. Baš u pravi čas da na cilju dočekamo pobjednike: Emila Milihrama u kajaku (32:21.91) i Tomislava Lepana u kanuu (37:05.06).

- Emil mi je najveći rival u kanuu. Ovo je prvi put da je vozio kajak i ovo je prva godina da smo obojica pobjednici - rekao je Lepan.

U ciljnoj ravnini dočekala ih je Astrid Šaramo.
- Tibor je dao toliko puno za ovaj sport. Vidite kako mu dečki lijepo vraćaju. Naviru mi suze i uspomene svake godine kad ih gledam. Doći ću i sljedeće godine - obećala je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.