TRANSFERI 'ČETVORKE'

Zbog Bočkaja Osijek je zasad gubitnik, a Dinamo dobitnik prijelaznog roka

Zbog Bočkaja Osijek je zasad gubitnik, a Dinamo dobitnik prijelaznog roka
10.01.2022.
u 07:00
– Nadam se pojačanjima, vjerujem da će već u Poreč doći neki novi igrač. Imamo dobar kadar i nije ovu ekipu baš ni lako poboljšati, ali naravno da težimo tome... – rekao je Bjelica
Pogledaj originalni članak

Daleko je bio kraj jesenskog dijela sezone kad se počelo nagađati o pojačanjima. Zanimljivi su nam svi naši prvoligaši, ali kako je u ovoj sezoni borba za naslov prvaka izjednačena kao nikad, u fokusu je naša velika nogometna četvorka. Naime, na vrhu su bodovno izjednačeni Dinamo, Rijeka i Osijek, Hajduk zaostaje pet bodova. S tim da Dinamo i Hajduk imaju utakmicu manje, svoj međusobni derbi koji bi se mogao igrati tek u travnju na Poljudu.

Bjelica čeka kapitalca

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Na Gradskom vrtu održana prozivka igrača i prvi trening u ovoj godini

I puno prije nego što je taj prvi dio sezone završen bilo je puno nagađanja o tome tko će se kime pojačati, tko će od njih koga prodati. I nije trebalo čekati ni prvi dan ove 2022. godine, već na Badnjak dogodila se transfer-bomba. Potpuno neočekivano, Dinamo je pod bor svojim navijačima podario dolazak Petra Bočkaja, sjajnog lijevog beka ili krilo, odličnog pucača, dečka sa sjajnim ubačajima i učinkovitog asistenta koji je jako dobro igrao u Osijeku.

Plavi su tako dosad napravili najveći posao, oni su doveli svog prvog kapitalca, platili su Osijeku više od dva milijuna eura. Dinamo tu nije stao, ili bar nije imao namjeru, ponudili su ozbiljan novac za Argentinca Martína Ojedu, no ni tih 5,3 milijuna eura nije bilo dovoljno da njegov klub Godoy Cruz dosad potpiše dogovoreni ugovor i da 23-godišnji ofenzivac krene ka Zagrebu. Sve to još nije završilo, ne znači da se Godoy ipak neće odlučiti za prodaju jer pritišće ga i njihov igrač. A na silu zaustaviti igrača koji želi otići nikad nije previše učinkovito, nezadovoljni igrač teško donosi dobre stvari u svlačionicu i na teren.

Dinamo zasad nikoga nije ni prodao, tek se riješio jednog balasta, Francois Moubandje otišao je u Tursku, a takvih će odlazaka biti još. Za očekivati je da će biti i puno igrača koje će plavi poslati na posudbe, bit će to oni za koje se smatra da neće imati preveliku minutažu u proljetnom nastavku sezone. Ne dođe li Ojeda, bit će zanimljivo vidjeti hoće li plavi tražiti druga pojačanja, no oni su u svakom slučaju dosad napravili dobar posao, najbolji u konkurenciji velike četvorke.

Tako je Osijek zasad najlošije prošao, ostao je bez standardnog Bočkaja koji je u polusezoni imao 24 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija. Otišao je i 25-godišnji Marin Pilj, preselio se u Olimpiju. On je kod Bjelice na jesen upisao 20 nastupa, ali s jako skromnom minutažom. Osijek se želio pojačati, želio je Kristijana Lovrića iz Gorice, pa Darija Špikića iz Dinama, ali je od oba kluba dobio odbijenice. Osijek novca ima, od prodaje Bočkaja, a i mađarski vlasnici navodno su Bjelici dali još četiri milijuna eura za pojačanja, ali pravi kapitalac još nije sletio u Gradski vrt. Osijek je doveo Kristiana Fućka iz Orijenta za 100.000 eura i Mihajla Bajića iz Čukaričkog i Crnogorca Nikolu Janjića.

– Nadam se pojačanjima, vjerujem da će već u Poreč doći neki novi igrač. Imamo dobar kadar i nije ovu ekipu baš ni lako poboljšati, ali naravno da težimo tome... – rekao je Bjelica.

Kalinić i Jakoliš u fokusu

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige

U Rijeci očekuju dolazak Save Arangela Čestića (20) kojem je istekao ugovor u Kölnu, stopera koji je dvaput pozvan i za reprezentaciju Srbije, a prinove su i Marino Kukoč iz RNK Splita i Duje Dujmović iz Solina. Otišao je zasad samo Robert Mudražija koji se kod Tomića nije naigrao, ali mogao bi otići i kapetan Hrvoje Smolčić kojeg želi Eintracht.

U Hajduku nije bilo prometno, i na Poljudu se pokušavaju riješiti onih koji nisu u prvom planu (otišao Diamantakos), ali sad je sve fokusirano na mogući dolazak bivšeg reprezentativca Nikole Kalinića iz Tudorove Verone. K tome, lako je moguće da se iz Šibenika vrati Marin Jakoliš. U rubrici jačih izlaznih transfera najviše se nagađa da bi mogli otići Biuk i(li) Ljubičić za koje bijeli mogu dobiti dobru odštetu. 

NEGATIVAN PREOKRET

Argentinac Martín Ojeda na kraju ipak ne ide u Dinamo? Klub mu ne dopušta odlazak

– Mi ionako imamo odličnu momčad. Prijelazni rok je tek počeo, a stav kluba je da naši igrači, osobito nositelji igre, nisu na prodaju. Ali, isto tako znam da se stvari u nogometu mijenjaju iz dana u dan i, ovisno o daljnjem tijeku prijelaznog roka, mi ćemo reagirati kako bismo imali kvalitetnu momčad za nastavak sezone. Pokriveni smo na svim pozicijama, ali ako se pokaže prilika za dovođenje nekoga, zašto ne – rekao je Željko Kopić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.