RUKOMETNI HIT

Prebacite iz Barcelone Karabatića ili Lazarova i prvak Europe je Zagreb!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Prebacite iz Barcelone Karabatića ili Lazarova i prvak Europe je Zagreb!
11.04.2015.
u 08:30
Poraz, pobjeda? To je nakon svega manje bitno od spoznaje da se nismo posvađali sa sportom, nego samo s nekima koji mu zapravo ne pripadaju.
Pogledaj originalni članak

Rukometni spektakl PPD Zagreb – Barcelona privukao je brojne stručnjake i bivše zvijezde iz ovog dijela Europe, a sudeći po njihovim izjavama, o viđenom će se još dugo pričati. Veliki četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između najjače momčadi i najveće senzacije natjecanja pohodili su izbornici Slovenije, BiH i Srbije. Andrej Golić, svjetski prvak s Francuskom iz 2001., bio je oduševljen nakon čarobne večeri u Areni Zagreb.

- Ova je utakmica najveći mogući dobitak za naš sport. Veličanstvena dvorana i atmosfera, ljudi su ostali do kraja navijati i u Zagrebu nakon svega ne trebaju biti nezadovoljni. Bilo je to u rangu s najvećim spektaklima u košarkaškoj Euroligi, kad gledamo Olympiacos, Efes Pilsen ili Real, nešto što rukometu nedostaje i čemu trebamo težiti.

Final Four? Polako...

Uvertira u utakmicu bila je filmska, vidjelo se da su čelnici PPD Zagreba dobro proučili uspješnu višegodišnju formulu s utakmica hokejaša Medveščaka, da su htjeli uz utakmicu pružiti publici i šou sa strane.

Bivši izbornik Srbije i as Metaloplastike Veselin Vuković istaknuo je:

- Za mene je to bio praznik rukometa, sve me podsjećalo na dobra, stara vremena. Za sve nas ovaj uspjeh Zagreba velika je stvar.

Na zagrebašima se vidi rukopis vašeg imenjaka i nekadašnjeg suigrača Vujovića, dobro su istukli Barcine zvijezde?

- Veselin Vujović mi je najveći prijatelj i znate kako on kaže... Svakome je trbuh mekan kad mu uđete jako. Vuja je u Zagreb donio tu notu, rukomet je otišao u tom pravcu i teško bi se bez žestoke borbe mogao nositi s Barcom ili Kielom.

A može li PPD Zagreb, kad bi uspio još nekoliko sezona zadržati ovu momčad na okupu, dosanjati Final Four?

- Pa to je pitanje svih pitanja na ovim prostorima. Zagrebu u svakom slučaju treba manje para da bi osvojio Ligu prvaka nego Barceloni jer ima svoj veliki pogon, igrače koje sam stvara. Evo baš razgovaram sa Zdravkom Zovkom... Prebacite iz Barcelone Karabatića i Šarića ili Lazarova i prvak Europe je Zagreb, a ne Barca.

Slovenski izbornik Boris Denič istaknuo je:

- Ova je utakmica bila velika stvar za cijelu regiju. Mogli smo svi mi ostati kod kuće i gledati je na TV-u, ali na takav spektakl treba doći i doživjeti ga. Final Four? A to je baš ono naše, odmah bismo na Final Four... Polako.

Ljude ne možete prevariti

I tako, rukomet je opet u modi, a zagrebaši su hit kao nekad, prije svega u svom gradu. Ne bez razloga. Iza njih je velika, najveća europska sezona u posljednjih petnaestak godina i zaslužili su takav šou pred gotovo 16 tisuća ljudi. A publika? Bila je baš kao Zagrebova momčad i njezin trener. Sjajna, zagrijana, pozitivna, željna pravog "fajta". Kao što među tim dobrim, plavim dečkima nema teških, namrgođenih, bahatih frajera, tako i na tribinama nije bilo pogrešnog povika ni nepotrebnih incidenata, pa najveći je napravio trener Vujović kad je u svom stilu bacio bočicu na teren da bi dobio time-out viška. Cijela Arena kao veliko srce. Ljude ne možete prevariti. Kad se borite za svaku loptu, kad udarite bez straha jačeg od sebe i ne odustajete iako u podsvijesti znate kakve su vami šanse, nagradit će vas. Poraz, pobjeda? To je nakon svega manje bitno od spoznaje da se nismo posvađali sa sportom, nego samo s nekima koji mu zapravo ne pripadaju.

>> Ovaj je PPD Zagreb baš Vujovićeva slika i prilika

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.