Vlado Stenzel

Zagreb je bolji negoli je bio prije s Vorijem i Duvnjakom

Foto: 'Marko Lukunic/ VLM'
Zagreb je bolji negoli je bio prije s Vorijem i Duvnjakom
12.10.2009.
u 08:09
Nakon što su reprezentativci Igor Vori i Domagoj Duvnjak otišli iz kluba, glavni menadžer rukometaša Croatije osiguranja Zoran Gobac nudio je optimističnu prognozu da će momčad ove sezone biti jača negoli je bila protekle, kada je u Ligi prvaka zaustavljena u četvrtfinalu od kasnijeg doprvaka Kiela.
Pogledaj originalni članak

Nema heterogenosti
Nakon dva odigrana ovosezonska kola i dvije pobjede zagrebaša u elitnom klupskom natjecanju, legendarni Vlado Stenzel ustvrdio je:

– Zagreb je bolji negoli je bio s Vorijem i Duvnjakom!

Ugledni stručnjak ponudio je i argumente: – Momčad je mirnija, a mirnoća je i te kako važna, dobro je uigrana i tjelesno pripremljena. Škof je podigao razinu obrana, treneri su iskusniji za jednu sezonu, a najvažnija je stvar što više na važnim mjestima u momčadi nema konkurencije. Ponekad konkurencija može biti pozitivna, ali nekada nosi i loše stvari. Događa se to kad na klupi sjede igrači koji misle da imaju mjesto u postavi, svaki od njih ima skupinu igrača koja je uz njih vezana i javlja se heterogenost. A prisutan je i pritisak zbog pogreške. Umjetnik uvijek mora imati slobodu u igri.

Očito je riječ o Baliću i Duvnjaku.

– Da, ali može se primijeniti i na Horvata i Džombu. Sada na klupi sjede igrači koji i te kako mogu pomoći momčadi, ali znaju da su u postavi oni koji su bolji od njih. Problem koji zagrebaši više nemaju može se javiti u reprezentaciji. On je rješiv poznaje li se dobro psihologija, no često ga treneri znaju podcijeniti – kaže Stenzel, koji psihologiju drži iznimno važnim segmentom u trenerskom radu.

Dušebajev je odličan
Kakvi su izgledi zagrebaša na nedjeljnom gostovanju u Hamburgu?

– Bolji nego prije, dobrom pripremom mogu u ravnopravan dvoboj.

Ciudad Real protutnjao je pokraj HSV-a u Color Line Areni.

– Ponajprije zato jer je Talant Dušebajev jedan od najboljih trenera na svijetu. Martina Schwalba cijenim, ali zna zakazati kada je biti ili ne biti.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

XY
xyxyxy
10:43 12.10.2009.

Vorija nitko ne može zamjeniti, on bi bio nezamjenjiv u svakoj momčadi, a za Duvnjaka se očito procijenilo da nikad više neće biti ponuđeno toliko novaca, dakle sve se opet vrti oko toga, iako je Zagreb momčad koja uvijek puca na vrh, i ne treba prodavat igrače velikim konkurentima, a i novaca se ima. Za njega je to dobro, najjača liga, igra s kolegama i zrprezentacije što je ogroman plus, uigranost i to sve, ali opet, ne bih rekao da je ovo jači Zagreb. Super su dosad odigrali, ali protivnici nisu bili po mjeri...