NEZADOVOLJNI

Zadrani planiraju bojkot reprezentacije u Višnjiku

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Zadar - Cibona
19.02.2018.
u 23:45
Neuspjeh Zadrana, ili možda njihov realan domet, doveo je u nezahvalnu situaciju trenera Aramisa Naglića o čijem radu valjda svi u Donatovu gradu imaju stručno mišljenje.
Pogledaj originalni članak

Završnica Ćosićeva kupa u Višnjiku ostavila je za sobom razočarane Zadrane, ali i zabrinute čelnike Hrvatskog košarkaškog saveza. Jer, to što KK Zadar na svom parketu nije osvojio trofej moglo bi utjecati na posjećenost nadolazećih kvalifikacijskih utakmica Hrvatske protiv Rumunjske i Nizozemske u istoj dvorani.

Još danima prije početka Final Eighta govorilo se da će, ako Zadar ne osvoji Kup, jako malo ljudi doći u Višnjik navijati za Hrvatsku. A takve emotivne reakcije glasne zadarske navijačke skupine Tornado nešto je čega se prilično pribojava predsjednik HKS-a Stojko Vranković, nekad i sam košarkaš Zadra, koji je doživio da mu s tribina dobacuju: “Vodi si reprezentaciju u Zagreb.” A baš se Stojko zalagao da se to domaćinstvo dodijeli Zadranima što bi se, ne bude li prave podrške izabranicima Ivice Skelina, moglo pokazati krivim potezom.

Cedevitizacija naše košarke

No, ako se na blagajni doista pokaže takva nezainteresiranost Zadrana, ono što Savez još uvijek može napraviti jest da se angažira oko dovođenja navijača iz drugih dalmatinskih mjesta i gradova.

Uostalom, nešto slično poduzimalo se i uoči zagrebačke utakmice protiv Italije pa je Draženov dom bio lijepo popunjen.

Neuspjeh Zadrana, ili možda njihov realan domet, doveo je u nezahvalnu situaciju trenera Aramisa Naglića o čijem radu valjda svi u Donatovu gradu imaju stručno mišljenje. Sjediti na klupi KK Zadra najnezahvalnija je trenerska pozicija u hrvatskoj košarci ako stvari ne idu svojim tokom, jednako koliko je i ugodna kada se pobjeđuje. No, ovaj sastav baš i ne izgleda pobjednički.

Za razliku od Cedevite koja ima sastav za osvajanje oba domaća trofeja i koja nastavlja cedevitizaciju naše nam klupske košarke. Da, svi će sada reći “lako je njima kada imaju takvog sponzora (Atlantic Grupa) i takav proračun“, no i u tom stabilnom klubu moraju donijeti neke važne strateške odluke. Ako su zadovoljni s time da i sljedećih pet godina, kao i prethodnih pet, osvajaju sve hrvatske trofeje, onda ništa bitnoga ne trebaju mijenjati. No, ako pored ovakve Zvezde, pa i Budućnosti, žele napraviti euroligaški iskorak, onda moraju i više uložiti. Zapravo, za klub bi dugoročno bilo najkorisnije da imaju svoju razvojnu momčad, kao što je Cibona svojedobno imala u Dubravi (Benston, Dona). Onda se Buljević i Jordano ne bi razvijali u Zaboku kao posuđeni igrači, nego bi taj zagorski klub bio njihova filijala u kojoj bi se mogli razvijati i svi oni igrači poput Slavice i Baje za koje u pogonu s trofejnim imperativima sada nema dovoljno minuta.

Amerikanac, a voli obranu

Premda je bilo dosta govora o tome da Cedevita ni ove godine nije pogodila sa selekcijom, upravo je jedan od četvorice dovedenih Amerikanaca klubu donio prvi naslov, a to je Will Cherry, sjajan defenzivac s puno energije, koji je kazao:

– Volim igrati obranu jer ne volim kada netko zabija koševe preko mene, to smatram osobnom uvredom. A ne volim bogme niti kada podcjenjuju moj šuterski potencijal kao što je to u finalu činila Cibona.

Taj igrač velike volje – a “will” je u hrvatskom prijevodu “volja” – za svoj je klub u Zadru “ispekao” slatku pitu u čijim sastojcima je najviše bilo “trešanja” odnosno Cherryja. No, najavio nam je Will da ništa osim vode neće piti na proslavi trofeja na kojoj ga je ugodno iznenadio kapetan Roko Ukić koji je s bendom svirao bubnjeve, a zacijelo nije očekivao da će pred svima zapjevati Andrija Stipanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
04:49 20.02.2018.

Netko je doista sinkroniziran sa ekipom Memoranduma 2 . Zadrani su žitelji Zadra ,a neprijatelji Hrvatske su oni koji ne podnose sportske poraze i svete se ,ni manje ni više reprezentaciji. Ne sumnjam u hrvatstvo Zadrana ,a orjunaši i nemaju što tražiti na utakmicama države ,koju ne vole ,a zove se HRVATSKA.

ZA
zadar1
07:32 20.02.2018.

tj. novinari planiraju bojkot....😎🇭🇷🇭🇷🇭🇷

KR
kruti198
00:10 20.02.2018.

DEBILANA,i članak i muladija dolje općenito. .