ispisale povijest

Wimbledon: Prva Kazahstanka protiv prve Afrikanke u povijesti Grand Slam finala

Foto: Hugo Philpott/NEWSCOM
Wimbledon: Prva Kazahstanka protiv prve Afrikanke u povijesti Grand Slam finala
07.07.2022.
u 19:10
Tunižanka je u karijeri osvojila tri turnira, a još pet puta je gubila u finalima, dok je Ribakina u osam finala dva puta slavila, a šest puta gubila.
Pogledaj originalni članak

U subotnjem finalu trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona igrat će Kazahstanka Elena Ribakina i Tunižanka Ons Jabeur.

Ribakina je u polufinalu pobijedila Rumunjku Simonu Halep sa 6:3, 6:3, dok je Jabeur svladala Njemicu Tatjanu Mariju sa 6:2, 3:6, 6:1.

Mlada 23-godišnja Ribakina je u tek svom drugom nastupu u Wimbledonu stigla do finala nakon što je lani ispala u četvrtom kolu. Pobjedu protiv bivše pobjednice Wimbledona izborila je nakon 75 minuta igre.

Do sada je na Grand Slam turnirima najdalje stigla u Roland Garrosu gdje je prošle godine dogurala do četvrtfinala.

Ribakina je ulaskom u finale postala prva predstavnica Kazahstana u nekom od Grand Slam finala, a za naslov će se boriti protiv Tunižanke Jabeur koja je postala prva Afrikanka koje je izborila nastup u finalu nekog Grand Slam turnira.

Tunižanka je u karijeri osvojila tri turnira, a još pet puta je gubila u finalima, dok je Ribakina u osam finala dva puta slavila, a šest puta gubila.

Do sada su međusobno igrale tri puta, a Jabeur je dva puta slavila.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZG
zg1985
20:19 07.07.2022.

nije ova prva afrikanka u polufinalu nego sestre williams