HAJDUK

Vranješ je sve dalje od Poljuda

Foto: Goran Stanzl
Vranješ je sve dalje od Poljuda
09.01.2010.
u 20:15
Igrači Hajduka polako se vraćaju u Split, sutra ih očekuje prva prozivka i početak priprema za nastavak sezone. Nakon tjedna treniranja na Poljudu idu u španjolsku Marbellu, a već se znaju imena nekih suparnika, četiri kluba protiv kojih će trener Edoardo Reja svaka tri dana moći testirati svoju momčad.
Pogledaj originalni članak

Prvu provjeru, 20. siječnja, Hajduk će odraditi s selekcijom nogometne akademije proslavljenog engleskog nogometaša Glena Hoddlea. Potom će 23. siječnja zaigrati protiv poljskog prvoligaša Arka Gdynia, zatim i Young Boysa iz Švicarske. Posljednji prijateljski dvoboj najavljen je za 29. siječnja protiv poljske Legije. Sjećaju se navijači Hajduka te momčadi, bijeli su je na ljeto 1994. na krilima Asanovića, Rapajića, Ercega i društva preskočili u posljednjem pretkolu te ušli u Ligu prvaka. Davno je to bilo...

Moguće je da bijeli u Marbelli odmjere snage i s nekim poznatim europskim klubom, mnoge se momčadi pripremaju u tom dijelu Španjolske. Eventualni peti pripremni susret dogovorit će se na licu mjesta.

Tko će biti među putnicima za Španjolsku još uvijek se ne zna, no čini se da je dolazak Jurice Vranješa sve manje izgledan. Stigle su mu i nove ponude, željeli bi ga posuditi Eintracht te Nurnberg, tako da veznjak sada može birati. Važno mu je da igra, bilo u Hajduku, bilo u nekom drugom klubu.

A tijekom predstojećeg tjedna svoj bi potpis na novi ugovor, i to dvostruko unosniji, trebao staviti i Senijad Ibričić. Oko 250 tisuća eura po sezoni, koliko mu je ponuđeno, zadovoljava njegove apetite, na Poljudu su gotovo sigurni da će Ibričić ponudu prihvatiti. Novi ugovor ipak ne znači da se Ibričić “zabetonirao” u Hajduku, stigne li kakva famozna nemoralna ponuda koja bi zadovoljila i njega i bijele mogao bi otići.

A u narednih tjedan dana trebalo bi se saznati koje će mlade igrače Hajduk uputiti na kaljenje u Mosor. svoju Lokomotivu. Tamo je već Novak, trebao bi mu se uskoro pridružiti i Pezo, možda Tonči Kukoč te još pokoja mlada nada, ukupno pet ili šest nogometaša. Tako je i klupa Mosora, otkad ga je Hajduk uzeo pod svoje, postala atraktivna, brojni bi željeli trenirati tu momčad. Željko Mijač slovio je kao prvi favorit, sada mu konkurenciju čine Vjeran Simunić, Mario Ćutuk te Stipe Balajić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VK
vječni krojf
02:19 10.01.2010.

Hajduk je jedna nenormalna skupina.Cemu stalno pokusavaju koptrati Dinamo,a nisu mu dorasli.Em imaju ovo.em imaju svoju lokomotivu.Zasto se ne okrenu sebi i svojim problemima, a ne stalno gledaju prema Zagrebu!!!!

DH
dalibor.hren
08:57 10.01.2010.

Ljudi moji, uzmite Vranješa! Dečko je zdrav, neozlijeđen (sedam godina nije odigrao cijelu utakmicu), a i nije skup - samo 1000 000,00€ po sezoni. Sića!

ŠI
Šilo
09:50 10.01.2010.

Da jedan NJemac ima Vranješovo nogometno znanje igrao bi u Realu ili Juventusu. Vranješ je tipični balkanski negativac, zato je svugdje rezerva.