NOVI POSAO?

Vijetnamci na klupi žele Ivankovića

Foto: import
Vijetnamci na klupi žele Ivankovića
28.02.2008.
u 13:11
Pogledaj originalni članak

Vijetnamski nogometni savez objavio je popis kandidata koje bi željeli vidjeti na klupi reprezentacije nakon što je Austrijanac Alfred Riedl vratio izborničku palicu nakon neuspjeha na Južnoazijskim igrama krajem prošle godine.

Kako iz Hanoija javlja vijetnamska novinska agencija, na popisu želja je pet kandidata - Branko Ivanković, Zoran Vulić, zatim Nijemac Hans Juergen Gede, Kolumbijac Francisco Maturana Garcia i Srbin Dragoslav Stepanović.

Vijetnamci navode da je prvi odabir Varaždinac koji je donedavno vodio Dinamo, a ranije se okušao u izborničkom poslu vodeći Iran, te kao pomoćnik Miroslava Ćire Blaževića okitio brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

"Vijetnamski izbornik morat će izgraditi prepoznatljiv nogometni stil naše momčadi koja će se slagati s psihofizičkom spremom naših igrača. To je dosad bila Ahilova peta vijetnamskog nogometa", izjavio je Nguyen Sy Hien, čelni čovjek tamošnjeg saveza.

Mjesečna plaća predviđena za novog izbornika bit će između 10 i 20 tisuća dolara, što je manje nego je zasad nezaposleni Ivanković imao u Maksimirskoj 128.

Pogledajte na vecernji.hr