RUŽNE SCENE

VIDEO Uznemirujuć pad! Doslovno odletio s motora, a onda se dogodilo pravo čudo

Foto: Screenshot/Sportklub
VIDEO Uznemirujuć pad! Doslovno odletio s motora, a onda se dogodilo pravo čudo
07.08.2022.
u 10:27
U 12. zavoju kultne staze Španjolac Aleix Espargaro je prešao iz desnog zavoja u lijevi i prebacio težište svojeg motora, ali pri tome je izgubio kontrolu, što ge je doslovno katapultiralo s njegove Aprillie više od deset metara od vozila.
Pogledaj originalni članak

Na jučerašnjem MotoGP slobodnom treningu u britanskoj prijestolnici utrkivanja, Silverstoneu, dogodila se najružnija scena dosadašnjeg dijela sezone.

U 12. zavoju kultne staze Španjolac Aleix Espargaro je prešao iz desnog zavoja u lijevi i prebacio težište svojeg motora, ali pri tome je izgubio kontrolu, i to pri brzini od 165 km/h, što ge je doslovno katapultiralo s njegove Aprillie više od deset metara od vozila.

U bolovima je ostao ležati na samoj sredini staze, a hitna služba je brzo došla po njega i odnijela ga na nosilima. Espargaro je bio odveden na preglede gdje su mu ustanovljena dva prijeloma na desnom stopalu.

No, zatim je uslijedilo pravo čudo. Espargaro je sa slomljenim stopalom istog dana odlučio nastupiti u kvalifikacijama i zauzeo briljantno šesto mjesto za start današnje utrke.

 

 

- Ovo je za mene veće nego bilo kakva pobjeda, osjećaj je kao da imam zlatnu medalju oko vrata - rekao je 33-godišnji Španjolac koji je trenutno drugi u poretku za naslov svjetskog prvaka. Ispred njega je branitelj naslova, Francuz Fabio Quartararo.

Video nesreće uz popratni glas hrvatskih komentatora možete pogledati OVDJE.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Tombstone
Tombstone
15:51 07.08.2022.

Ako postoji britanska "prijestolnica" moto utrka onda je to samo Isle of Man.

DU
Deleted user
11:58 07.08.2022.

Hitna služba ga "odvela" na nosilima...

GM
gmižić
11:31 07.08.2022.

Nema tog problema kojeg jedno dobro čudo ne može da riješi!