Nesreća

VIDEO Stravična snimka: NASCAR vozač se prevrtao pa slomio kralježnicu

Foto: Mark J. Rebilas/REUTERS
NASCAR: Daytona 500
Foto: John David Mercer/REUTERS
NASCAR: Cup Practice and Qualifying
Foto: Gary A. Vasquez/REUTERS
NASCAR: United Rentals Work United 500
27.04.2023.
u 14:59
Nesreću je doživio na svoj 30. rođendan, a već je iz bolnice poslao poruku fanovima
Pogledaj originalni članak

Strašne vijesti i snimke dolaze iz SAD-a, s utrke iz "Dirt Midget" serije gdje je Alex Bowman, poznati vozač NASCAR utrka doživio nesreću i pretrpio lom kralježnice.

Bowman (30) je veteran u automobilističkom svijetu i vozi Chevrolet u Nascaru u timu Hendrick Motorsports. 

 

Na snimci se može vidjeti kako ga je konkurent udario u stražnji dio, nakon čega mu se vozilo nekoliko puta preokrenulo u zraku, a dijelovi se razletjeli po stazi.

 

 

Nesreću je doživio na svoj 30. rođendan, a kada se prevrtao ispred gledatelja, oni su ostali u šoku. Odmah je prevezen u bolnicu, a nakon pretraga tvrđeno je kako je riječ o puknutom kralješku. Vozač ne bi trebao imati ozbiljnijih posljedica, već se javio iz bolnice, a na stazu se planira vratiti možda već za mjesec dana.

- Fokus je sad na tome da zaliječim ozljedu i da se odmorim. Vozač nikad nije zadovoljan kad nije u automobilu - javio se nakon nesreće.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.