GRAD I DRŽAVA OČITO NEĆE

VIDEO Pogledajte utrobu Maksimira: Ovom ruglu mora doći kraj! Dajte Dinamu da sam izgradi stadion

Foto: Screenshot
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Inicijativa plakatima pokušava potaknuti izgradnju stadiona Dinamo
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Treneri Dinama i Hajduka nakon utakmice održali konferenciju
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir
12.01.2022.
u 07:00
Tomašević je svjestan da Grad nema novca za gradnju, sve je bliži odluci da Dinamu da koncesiju na zemljište i stadion
Pogledaj originalni članak

Naslušali smo se posljednjih 20 godina priča o novom maksimirskom stadionu, gledali smo kako je u to zdanje uzalud ulupano 900 milijuna kuna, a stadion je pritom sve više i više propadao. Kao po špranci, uvijek prije izbora, dugogodišnji gradonačelnik Bandić uskliknuo bi: “Uskoro ćemo imati novi maksimirski stadion, jer Dinamo i Zagreb to zaslužuju.” Nažalost, bila su to lažna obećanja, a Maksimir je danas u lošijem stanju nego ikada.

”Ovo je jedan stari, žalosni istočnoeuropski stadion. Dolazak u takav ambijent za nas je veliki korak u prošlost, ovo zdanje je strašno, kao da smo se vratili u socijalizam”, tako je o stadionu u Maksimiru prije godinu dana zborio švedski nogometni izbornik Janne Andersson, šokiran na kakvom ruglu se igra utakmica Hrvatske i Švedske.

Nakon dugo godina nade da će se nešto promijeniti, da će grad, ali i država konačno shvatiti da je metropoli nužan novi, moderan stadion, Dinamo je shvatio da će novi stadion imati jedino ako si ga izgradi sam. Prije tri godine vodstvo plavih prvi je put poručilo: “Dajte nam koncesiju na zemljište, a mi ćemo stadion izgraditi sami.”

Tada je apsolutni gazda u Dinamu još bio Zdravko Mamić, a gradskim i državnim vlastima smetala je, barem javno, nedemokratičnost u vođenju kluba pa su na tu ideju odmahnuli rukom. No stvari su se sada promijenile, Dinamo je, kako je to jučer potvrdio gradonačelnik Tomašević, sve bliži da dobije koncesiju na stadion i zemljište uz njega, i to na 99 godina. A to znači da bi maksimirski klub mogao krenuti u rušenje, a potom i gradnju stadiona. Naravno, sve o svom trošku, što je idealna opcija za Grad Zagreb koji je ionako financijski preopterećen i nema namjere sudjelovati u tom projektu od 60 milijuna eura.

Kako će to Dinamo uspjeti financirati? Dio sredstvima od transfera, dio bankovnim kreditom, a dio s poslovnim partnerom, odnosno velikim sponzorom čije bi ime stadion nosio.

U posljednjih pet godina gradskim i državnim novcem izgrađeni su moderni stadioni u Tirani i Skopju, a u hrvatskoj metropoli istodobno je ulupano 100 milijuna eura na žičaru koja nije u funkciji. Najuspješniji hrvatski sportski klub pak i dalje igra na zapuštenom, poluizgrađenom, potresom dodatno oštećenom stadionu. Hoće li se to uskoro promijeniti? Tomašević je na potezu.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Slovenački Idol i Vođa
Slovenački Idol i Vođa
16:14 12.01.2022.

nema se šta čekati s odukom jer grad para nema, a da ih i ima ne bi nikada dao pare dinamu jer mu to ljevičarsko biračko tijelo ne bi oprostilo! dakle rješenje je samo jedno i to je jasno u startu: dinamu dati koncesiju na 50-100 godina i neka sam gradi stadion o svom trošku! dinamo je izjavio da to prihvaća!! što se onda čeka, zašto tomašević ne riješi taj gorući problem bez i jedne kune troška po grad, treba samo donijeti odluku o koncesiji i sve je dalje problem dinama i nikog drugog?!?!

KA
kajinx
14:53 12.01.2022.

Pročitajte komentare: "Dinamovci" se javili !

KA
kajinx
14:51 12.01.2022.

Uništavanje Dinama je počelo 1945.