BAŠ NA SLJEMENU

VIDEO Nezaboravna večer: Janica prije točno 17 godina na svoj rođendan bez štapa doskijala do postolja

Foto: DPA/Pixsell
Janica Kostelić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Ivica i Janica Kostelić
Foto: kraljigo
Zagreb: 5.1.1982. ro?ena Janica Kosteli?
Foto: marko lukunic
Zagreb: 5.1.1982. ro?ena Janica Kosteli?
05.01.2023.
u 20:16
- Dobro sam. Mislim da sam ruku samo natukla, ali bit će sve O.K. Dogodila mi se velika glupost. Štap se zapiknuo i prošlo mi je kroz glavu da odustanem. S dlanom više nisam mogla micati štapove, pa sam ih udarala laktom. Bila je to užasna bol - rekla je Kostelić nakon nastupa.
Pogledaj originalni članak

Snježna kraljica na Sljemenu imala je 2006. godine utrku za pamćenje. Druga takva u Hrvatskoj okupila je u Zagrebu najbolje svjetske sijašice. Među njima i Janicu Kostelić, koja je upravo 5. siječnja, na dan održavanja, proslavila svoj rođendan i vožnjom oduševila sljemensku publiku. U drugoj je vožnji, naime, ostala bez rukavice i štapa te čak i u takvim uvjerima uspjela osvojiti treće mjesto i stati na postolje. 

>> Mikaela Shiffrin nova je Snježna kraljica! Vlhova druga, Popović solidna deseta

Odonda do danas prošlo je točno 17 godina. Prvi je lauf završila kao sedma i u nastavku ju je zanimalo samo prvo mjesto pa je na startu dala gas i odmah ostala bez opreme. Jasno, svaki je udarac golom rukom izazivao užasnu bol, ali navijači su 'nosili' Kostelić do kraja i, u konačnici, brončanog odličja. 

Foto: marko lukunic
Zagreb: 5.1.1982. ro?ena Janica Kosteli?

U cilj je ušla s prednošću od čak jedne sekunde i 90 stotinki ispred Šarke Zahrobske. 

- Dobro sam. Mislim da sam ruku samo natukla, ali bit će sve O.K. Dogodila mi se velika glupost. Štap se zapiknuo i prošlo mi je kroz glavu da odustanem. S dlanom više nisam mogla micati štapove, pa sam ih udarala laktom. Bila je to užasna bol - rekla je Janica nakon nastupa. 

Kraj karijere objavila je već s 25 godina, zbog brojnih problema s ozljedama koje je doživjela tijekom godina. Šest olimpijskih medalja, tri velika kristalna globusa, tri mala slalomska globusa, četiri mala globusa u kombinaciji, pet zlata sa Svjetskih prvenstava - sve je to osvojila tijekom kratke, ali nezaboravne osmogodišnje karijere. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.