KOŠARKAŠKI DERBI

VIDEO Divljanje u Beogradu: Igrač Partizana počeo mlatiti suparnika iz Crvene zvezde

Foto: Dusan Milenkovic
Beograd: Košarkaška utakmica između Crvene zvezde i Partizana odigrana je u Štark areni
Foto: Dusan Milenkovic
Beograd: Utakmica 21. kola Admiral Bet Aba Lige između KK Partizan i KK Crvena zvezda
Foto: Dusan Milenkovic
Beograd: Utakmica 21. kola Admiral Bet Aba Lige između KK Partizan i KK Crvena zvezda
14.03.2023.
u 11:17
Ova utakmica je, uz ružan incident, postavila i novi rekord posjećenosti ABA lige sa 17.124 gledatelja. I prošli je držao Partizan, u meču protiv Budućnosti 2020. bio je 16.531 gledatelj, dok je na trećem mjestu finale ABA lige između Cibone i Partizana u Areni Zagreb 2010. (16.200)
Pogledaj originalni članak

Partizan je u ponedjeljak u beogradskoj Areni u velikom derbiju ABA lige bio bolji od Crvene zvezde (92:81), a kao što je to znao biti slučaj i ranije, niti ovaj derbi nije mogao proći mirno.

Naime, nakon što je sirena označila kraj utakmice, košarkaš Partizana, Francuz Mathias Lessort iz nekog je razloga odlučio napasti košarkaša Zvezde Filipa Petruševa.

 

 

Dvaput ga je žestoko odgurnuo, a potom mu pokušao zadati još nekoliko udarca. U čitavu su se gužvu vrlo brzo uključili i ostali igrači, da bi Lessort potom odjurio u svlačionicu. Bile su to vrlo ružne scene na samom kraju inače odlične utakmice.

Za očekivati je da će iz ABA lige reagirati i kazniti Lessorta zbog nasilničkog ponašanja koje je u ovakvim utakmicama postalo čest slučaj, a francuskom košarkašu ovo nije prvi put. 

KK SPLIT

Bivši prvak Europe u sjeni Hajduka radi odličan posao s tri zaposlenika i 400 djece u školi

Pune Gripe, sve u žutom, na tribinama staro i mlado, uspjeh je to ideje “Žuta obitelj”, da na utakmice dolaze mama, tata i djeca. Na terenu domaća momčad i najjača sila Balkana, kandidat možda i za F4 Eurolige. OK, Partizanu to nije najvažnija utakmica, no Split igra odlično, bez straha, užitak za gledanje, a mladi trener Srđan Subotić potezima u stopu prati instituciju košarke, čovjeka s devet euroligaških naslova

Lessort je igrač Partizana od 2021., a u bogatoj karijeri igrao je i u Crvenoj zvezdi. Bilo je to u sezoni 2017./2018., a prije toga je nosio dres Chalona i Nanterrea 92.

Vrijedi dodati da je ova utakmica postavila novi rekord posjećenosti ABA lige sa 17.124 gledatelja. I prošli je držao Partizan, u meču protiv Budućnosti 2020. bio je 16.531 gledatelj, dok je na trećem mjestu finale ABA lige između Cibone i Partizana u Areni Zagreb 2010. (16.200).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VA
Varosanin
15:31 14.03.2023.

Super vijesti "IZ REGIJE" kako se turci mlate izmedju sobom.