Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Partizan dobio Split na kontroverzan način? Zapisnički stol je napravio kardinalnu pogrešku

Utakmica 13. kola košarkaške ABA lige KK Split - KK Partizan
Milan Sabic/PIXSELL
13.03.2023.
u 20:38

Hrvatski predstavnik poražen je od Beograđana s košem razlike, ali o pobjedniku bi se moglo odlučivati za 'zelenim stolom'

Košarkaši Splita su u napetoj završnici poraženi od Partizana 95:96 na Gripama u sklopu ABA lige, ali još puno će se pričati o pobjedi gostiju iz Beograda. Naime, postoji osnovana sumnja da je zapisnički stol napravio katastrofalnu pogrešku jer se u zadnjem napadu Partizana na parketu nalazio igrač koji je već imao pet osobnih pogrešaka. 

Suci utakmice bili su Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, a sve se izdogađalo u posljednjih 50 sekundi utakmice kad je Mathias Lessort zaradio petu osobnu pogrešku nakon što je faulirao Dominika Mavru.

Nakon toga je otišao na klupu, ali greškom zapisničkog stola ta mu osobna pogreška nije upisana na semaforu te je šest i pol sekundi prije kraja trener Željko Obradović vratio spomenutog košarkaša u igru.Iako više nije imao prvo nastupa, Lessort je napravio presudni blok kad su Splićani šutirali za pobjedu, odnosno onemogućio je Dominiku Mavri da šutira prema košu. 

Ovdje se zbog očite pogreške tako dovodi u pitanje regularnost utakmice, ali i cijele lige. Partizan si je ovom pobjedom učvrstio prvu poziciju, dok bi Split sa slavljem ostao osmi na ljestvici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije