Crveni tepih za Hrvata

VIDEO Crveni tepih za Kukoča u Chicagu: Pogledajte govor velikana u punoj dvorani

Foto: David Butler II
NBA: The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame-Enshrinement
Foto: David Butler II
NBA: The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame-Enshrinement
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
31.10.2021.
u 07:51
Kukoč je za Bullse igrao sedam sezona, a uz Jordana i Pippena bio je iznimno važan član momčadi koja je između 1996. i 1998. osvojila tri naslova NBA prvaka
Pogledaj originalni članak

Premda je prošlo već više od dva desetljeća otkako je odigrao posljednju utakmicu za Chicago Bullse (bilo je to u proljeće 2000.), danas 53-godišnji Toni Kukoč i dalje je u srcima navijača tog slavnog NBA kluba. 

Vidjelo se to i u prigodi utakmice današnjih Bullsa protiv Utah Jazza koju su čikaški domaćini dobili sa 107:99 i u kojoj je danas najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović za goste postigao 14 koševa i upisao devet skokova, čak četiri ofenzivna. 

Osim Bogdanovića, koji posebnoj svečanosti na poluvremenu nije mogao svjedočiti zbog obveza u svlačionici, na utakmici su bili još i Zoran Planinić, negdašnji igrač New Jersey Netsa koji danas živi u Chicagu i Mario Miočić Parapet, Zadranin koji živi u Americi i prijateljuje s hrvatskim košarkašima. I upravo je on, u ovoj prigodi, bio naš video-izvjestitelj. 


A na poluvremenu ove utakmice domaćini su upriličili svečanost odavanja priznanja Toniju Kukoču kao najnovijem počasniku košarkaške Kuće slavnih. Kukoč je za Bullse igrao sedam sezona, a uz Jordana i Pippena bio je iznimno važan član momčadi koja je između 1996. i 1998. osvojila tri naslova NBA prvaka.

 

Pogledajte video koji su mu posvetili iz NBA-a.

Košarkaški čarobnjak, bijeli Magic (kako su ga tada zvali), na parket United Centera izašao je u tradicionalnom narančastom sakou, kojeg dobiju svi počasnici Kuće slavnih, a do govornice je hodao po crvenom tepihu. 

Već i prije svog govora doživio je ovacije, a potom je kazao:

- Prvo bih htio zahvaliti obitelji Reinsdorf i Chicago Bullsima što su mi prije skoro 30 godina pružili nevjerojatnu priliku. Hvala mojoj obitelji za ljubav i podršku svih ovih godina, volim vas. Hvala svim trenerima i suigračima koji su me učinili boljim igračem, naučio sam puno od vas. No, najviše iz srca zahvaljujem vama navijačima jer sam već prvi dan po mom dolasku u Chicago osjetio ljubav i podršku. Split u Hrvatskoj je moj dom, no Chicago je moje srce. Idemo sada pobjeđivati i imati dobru sezonu. Naprijed Bullsi.


Dakako, i nakon govora uslijedile su ovacije kojima je, zajedno sa članovima svoje obitelji ispraćen s parketa. A uz njega su bili supruga mu Renata, kći Stela i sin Marin. 

Kukoč je i danas vezan za Bullse ne samo kao stanovnik jednog čikaškog predgrađa nego i kao posebni savjetnik vlasnika kluba Jerryja Reinsdorfa koji mu je u rujnu, uz Michaela Jordana, bio i prezenter na svečanosti uvrštenja u Kuću slavnih. 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

CH
che9
15:06 31.10.2021.

Velikan, naš najbolji košarkaš!!!

Avatar Tombstone
Tombstone
14:16 31.10.2021.

Kad je to Toni bojkotirao Hrvatsku????

AN
Antiglupan
12:11 31.10.2021.

Jesu pustili nekog Hrvata u Bijelu kuću nakon Tita