A imaju VAR

Veliki previdi na startu LP-a! Jesu li suci u ovim situacijama pogriješili?

Foto: Reuters/Pixsell
Mason Mount
Foto: Reuters/Pixsell
Mason Mount
Foto: Reuters/Pixsell
Mason Mount
17.09.2019.
u 23:45
Ove sezone suci imaju pomoć VAR-a, ali izgleda da im to nije previše važno. U večerašnjim utakmicama mogu se izdvojiti tri velika sudačka previda
Pogledaj originalni članak

U prvih osam utakmicama nove sezone Lige prvaka jedino u dortmundskom dvoboju nije bilo pogodaka. Susret Borussije i Barcelone završio je 0:0, ali je domaćin bio bliži pobjedi.

Naime, u 57. minuti Ter Stegen je obranio kazneni udarac Reusu, a u 77. minuti Brandt je s 25 metara zatresao gredu Barcinih vrata.

>> Pogledajte Dinamovu presicu uoči dvoboja LP-a protiv Atalante

No, gledatelji u Salzburgu mogli su vidjeti osam golova. Austrijski prvak Salzburg pobijedio je Genk sa 6:2 uz 'hat-trick' Halanda.

Ove sezone suci imaju pomoć VAR-a, ali izgleda da im to nije previše važno. U večerašnjim utakmicama mogu se izdvojiti tri velika sudačka previda.

Na utakmici Chelseaja i Valencije sporan je bio prekršaj Francoisa Coquelaina na Masonu Mountu nakon kojeg je igrač plavaca napustio igru.

Sudac nije odlučio pomoć VAR-a već je Francuzu pokazao samo žuti karton. Prekršaj je bio vrlo oštar, a video prekršaja možete pogledati OVDJE.

U dvoboju Borussije (D) i Barcelone  kazneni udarac se trebao ponoviti. Naime, Barcin vratara Ter Stegen bio je ispred gol-linije te je obranio Reusov udarac. 

Po pravilu barem jedna vratareva noga mora biti na gol-liniji prije nego što suparnik puca na gol. Ter Stegen je s obje noge bio metar od gol-linije. Sudac nije koristio pomoć VAR-a,  a  jedanaesterac se trebao ponoviti. Tu situaciju pogledajte OVDJE.

Kazneni udarac za Napoli protiv Liverpoola je prestrogo dosuđen nakon sudara Callejóna i Robertsona. Kontakt između dvojice igrača je postojao, ali ne takav da se može okarakterizirati kao prekršaj.

Sudac je u ovoj situaciji prelako pokazao na bijelu točku, a to možete vidjeti OVDJE

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
javno
00:24 18.09.2019.

"Po pravilu barem jedna vratareva noga mora biti na gol-liniji prije nego što suparnik puca na gol." ......... Ne "prije" već "u trenutku" kad suparnik puca na gol......ili vratar mora biti na liniji sve dok lopta ne bude udarena, iako se tolerira gotovo uvijek manje kretanje vratara prema naprijed. Ovo manje interpretira sam sudac.

KT
KTM
14:07 18.09.2019.

Izravni crveni i ono zadnje je totalni smijeh od penala.Čemu uopće taj var kad su suci slijepi