LIGA PRVAKA

Traje bajka Danija Olma: Ljubimac navijača Dinama zabio Atleticu, Leipzig u polufinalu!

Foto: DPA/Pixsell
Dani Olmo
Foto: DPA/Pixsell
Dani Olmo
Foto: DPA/Pixsell
Dani Olmo
13.08.2020.
u 23:03
Dojučerašnji Dinamovac zabio je glavom u 51. minuti za 1:0
Pogledaj originalni članak

PSG je saznao svog suparnika u polufinalu Lige prvaka, a to je RB Leipzig. Njemačka momčad u četvrtfinalu je pobijedila Atletico Madrid s 2:1 i prošla dalje.

Utakmica u Lisabonu, gdje se igra završnica elitnog natjecanja, bila je dramatična, a prvi pogodak zabio je bivši Dinamov igrač Dani Olmo.

Španjolac je zabio u 51. minuti na asistenciju Marcela Sabitzera i to glavom. Sačekao je njegovu loptu na sredini kaznenog prostora, a vratar Atletica Jan Oblak bio je nemoćan. Nije puno vremena prošlo, a na drugoj je strani s bijele točke precizan je bio Joao Felix (71’).

Produžetke ipak nismo gledali, jer konačan rezultat u 88. postavio je Tyler Adams. Amerikanac je opalio s više od dvadeset metara, lopta je putem udarila o Stefana Savića i tako prevarila ponajboljeg vratara svijeta Oblaka.

Inače, Olmo je izravno sudjelovao u četiri gola u posljednjih pet nastupa u Ligi prvaka (tri gola, jedna asistencija). 

Bivši Dinamovac za Leipzig je igrao do 83. kada ga je zamijenio Schick, dok je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko zbog oporavka od ozljede, ali i činjenice da je pozitivan na koronavirus, ostao u karanteni u Madridu.

Statistički gledano, Leipzig je neznatno bio bolji. Posjed lopte bio je 56 naprema 44 posto za momčad trenera Nagelsmanna, kada govorimo o udarcima, odnos je bio deset na devet za Nijemce, a imali su više i ukupnih udaraca u okvir gola (četiri, Atletico tri).

Zanimljivo je da nijedna njemačka momčad, osim Bayerna iz Münchena i Borussije Dortmund, nije stigla do polufinala Uefine Lige prvaka još od Schalkea u sezoni 2010./11. Sada je to uspjelo Leipzigu.

No, Nijemci mogu imati još jednog predstavnika u samoj završnici jer najatraktivniji dvoboj četvrtfinala svakako je sutrašnji između nogometaša Barcelone i Bayerna (21 sat).

Bit će zanimljivo pratiti i nadmetanje dvojice hrvatskih reprezentativaca, Ivana Rakitića u dresu katalonske momčadi i Ivana Perišića koji igra za Bavarce. U nedjelju pak posljednji dvoboj četvrtfinala igraju Manchester City i Lyon. 

Polufinalne utakmice  su pak na rasporedu 18. i 19. kolovoza.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MA
matkopeic
08:29 14.08.2020.

Bravo Dani,....navijamo za tebe.

RE
RedTree
00:56 14.08.2020.

Tek se sad vidi koliko su velik posao radili Bjelica i Olmo. Šteta što nije završio u našem dresu i Pulišić također. Pa da čine trojku s Vlašićem iza napadača.

ST
stefj
23:26 13.08.2020.

Eh, taj Olmo je bio motor Dinama, a ovdje je samo jedan kotačić, još uvijek nije igrač prevage, ali je na dobrom putu da to postane. Zapravo čudo kako ga je Dinamo uspio pokupiti...