ALI NE ODUSTAJU

Užas u Australiji: Slovenka se gušila zbog strašnih požara

Foto: Press Association/Pixsell
Užas u Australiji: Slovenka se gušila zbog strašnih požara
14.01.2020.
u 11:59
"To za nas nije zdravo. Bila sam iznenađena, mislila sam da danas nećemo igrati, ali nemamo mnogo izbora", rekla je Jakupović.
Pogledaj originalni članak

Kvalifikacije za prvi grand slam turnir sezone Australian Open počele su u ponedjeljak u Melbourneu unatoč lošoj kvaliteti zraka i gustom dimu uzrokovanim velikim požarima koji su izazvali poteškoće kod nekih igrača. 

Tenisači su u jednom trenutku morali prekinuti treninge, ali su kvalifikacije ipak počele iako je jedna tenisačica predala meč zbog loših uvjeta. Naime, Slovenka Dalila Jakupović je igrala u kvalifikacijama protiv Švicarke Stefanie Voegele i u jednom trenutku je pala na koljena i počela kašljati. Imala je problema s disanjem i morala je predati meč u kojem je vodila 1-0 u setovima.

"To za nas nije zdravo. Bila sam iznenađena, mislila sam da danas nećemo igrati, ali nemamo mnogo izbora", rekla je Jakupović.

Ruska tenisačica Marija Šarapova igrala je u Melbourneu egzibicijski meč s Njemicom Laurom Siegmund  i obje su se mučile zbog velike vrućine i dima da bi meč bio prekinut u drugom setu kod rezultata 5-5. 

I Kanađanka Eugenie Bouchard tražila je nekoliko puta liječničku pomoć u meču protiv Kineskinje Youu Xiaodi koji je dobila sa 4-6, 7-6, 6-1. 

No organizatori su objavili da su donijeli odluku o igranju mečeva koristeći podatke s lica mjesta uz savjetovanje s liječničkom ekipom Australian Opena, Uredom za meteorologiju i stručnjacima iz Agencije za zaštitu životne sredine države Viktorija. Zrak u Melbourneu je ocijenjen kao "vrlo loš", a vlasti očekuju da će se kvaliteta zraka mijenjati od "vrlo lošeg do opasnog", najdalje do srijede navečer. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
13:02 14.01.2020.

Di je sad onaj EU Hanes koji redovito piše o uveženim Bosančerosima u hrvatskoj reprezentaciji ?