Bojni ples

Umjesto reketa ukrstili mačeve: Pogledajte čemu uče Đokovića na Korčuli

Foto: Screenshot
Novak Đoković i Patrick Rafter
Foto: Reuters/Pixsell
Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
Novak Đoković i Roger Federer
23.07.2019.
u 08:47
Srpskom tenisaču pridružio se i Patrick Rafter
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković i dalje uživa u blagodatima otoka Korčule. Pridružio mu se i Patrick Rafter, a tenisače su ugostili članovi Hrvatskoga glazbenog društva "sv. Cecilija".

Đoković i Rafter upoznali su se u ponedjeljak navečer s moreškom, romantičnim bojnim plesom s mačevima koji je nastao u 12.-13. stoljeću na Mediteranu.

Pretpostavlja se da je Moreška do Korčule došla u 16. stoljeću iz Španjolske, preko Južne Italije i Dubrovnika, a na našim prostorima prvi podaci o tom plesu pojavljuju se u Trogiru.

Podsjetimo, Đoković ovih dana radi veliku promociju hrvatskom turizmu jer iz dana u dan objavljuje fotografije kako uživa na ljetovanju, u kupanju, pjesmi, gastronomskoj ponudi. Budući da ga samo na Instagramu prati šest milijuna stvari, definitivno nije mala stvar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

PB
Propali branitelj
09:53 23.07.2019.

Dokovic zelim ti ugodan odmor Hr! Respekt do neba...svjecki br1.

VL
????
11:20 23.07.2019.

Kaj je pisac htio reći ovdje: "Budući da ga samo na Instagramu prati šest milijuna stvari" ... koje stvari ga prate na Instagramu? Molim objašnjenje. Hvala!

Avatar Croatino
Croatino
11:08 23.07.2019.

Djokovic je ocigeldno kulturno odgojen, obisao cijeli svijet i zna gdje je lijepo ljetovati. Nasi susjedi komentatori hrvatomrzi na aparatima.