Preko tisuću natjecatelja

U studenom Balon u Westinu! Najveći taekwondo događaj godine - u Zagrebu

Foto: Josip Regović/Pixsell
Taekwondo
30.10.2020.
u 15:39
Europsko prvenstvo održat će se od 21. do 25. studenoga, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske putem resornoga Ministarstva turizma i sporta te gradonačelnika Zagreba
Pogledaj originalni članak

Najveće međunarodno taekwondo natjecanje u 2020. godini održat će se u Zagrebu za manje od mjesec dana. Naime, Europski taekwondo savez povjerio je organizaciju Europskog klupskog prvenstva hrvatskim klubovima Jastreb i Karlovac kao nositeljima kvalitete, ali i iskusnim organizatorima sportskih priredbi.

Europsko prvenstvo održat će se od 21. do 25. studenoga, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske putem resornoga Ministarstva turizma i sporta te gradonačelnika Zagreba, navodi se u priopćenju organizatora natjecanja.

I u otežanim uvjetima zbog pandemijske krize očekuje se sudjelovanje više od 1000 natjecateljica i natjecatelja iz tridesetak zemalja u kategorijama: seniori, mlađi seniori, juniori, stariji kadeti i mlađi kadeti. U normalnim je okolnostima na prethodnim prvenstvima broj natjecatelja premašivao dvije tisuće.

Natjecanje će se održati po svim propisanim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH za što je organizator izradio pravilnik Covid-19 koji je od navedenih usvojen, ističu organizatori.

Europsko klupsko prvenstvo trebalo se održati u travnju u Poreču, ali je moralo biti odgođeno zbog tadašnje obustave sportskih aktivnosti. Iz navedenih razloga ECC će se održati u novome terminu u jedinstvenome ambijentu Kristalne dvorane hotela Westin u kojem će biti smješteni svi inozemni sportaši i gosti ECC-a, a Westin će biti i službeni hotel za sva događanja uz VIP uzvanike i članove počasnog odbora.

- Najtecanje će na službenim stranicama ECC-a i Europskog taekwondo saveza biti pokriveno live streamingom prijenosa svih mečeva sa borilišta, kao i na službenom portalu CroRing na kojem će se uz live streaming emitirati i svi najzanimljiviji video isječci iz najzanimljivijih borbi. Priloge s EP-a emitirat će i korejske TV-kuće te brojni europski mediji koji prate sport i taekwondo - navode organizatori prvenstva u čijem su počasnom odboru navedeni:

prof. dr. sc. Dragan Primorac (predsjednik),
Sakis Pragalos (predsjednik Europske taekwondo federacije),
Lee Sang-Wook (predsjednik Zaklade za promociju taekwondoa),
Nikolina Brnjac (ministrica turizma i sporta),
Kolinda Grabar-Kitarović (članica Međunarodnog olimpijskog odbora),
Zlatko Mateša (predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora),
Ratko Kovačić (predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora),
Prof.dr.sc. Dalibor Krpan (auditor Svjetske taekwondo federacije),
Nj. E. Kim Dong-chan (veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj),
Damir Kušen (veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji),
GM Lee Kwang Bae (taekwondo velemajstor, crni pojas 9. DAN Svjetske taekwondo federacije),
Zoran Horvat (predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba),
Kristjan Staničić (direktor Hrvatske turističke zajednice),

počasni predsjednik Organizacijskog odbora Milan Bandić (gradonačelnik Zagreba).

Ponudu Germania kladionice pogledajte ovdje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.