POLUFINALE EUROBASKETA

U fantastičnoj utakmici Španjolska slavila protiv Njemačke za finale s Francuzima

Foto: Annegret Hilse/REUTERS
U fantastičnoj utakmici Španjolska slavila protiv Njemačke za finale s Francuzima
16.09.2022.
u 22:45
Lorenzo Brown je s 29 koševa predvodio Španjolsku, Willy Hernangomez je dodao 16, a Juancho Hernangomez 13, dok Njemačkoj nije bilo dovoljno 30 ubačaja Dennisa Schrödera, koji je "nestao" u posljednjoj četvrtini.
Pogledaj originalni članak

U finalu ovogodišnjeg EuroBasketa košarkaša u Berlinu igrat će Francuska i Španjolska, nakon što su Francuzi u prvom polufinalu pregazili Poljake s 95:54, Španjolci su u drugom svladali domaćine Nijemce sa 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 31:20).

Za razliku od prve utakmice koja je protekla u potpunoj dominaciji Francuske, drugi polufinale donio je nekoliko preokreta da bi završnicu daleko bolje odigrala Španjolska i stigla do velike pobjede.

Španjolci su bolje i krenuli u susret, u drugoj četvrtini stekli devet poena prednosti samo da bi Nijemci s nekoliko uzastopnih trica ostvarili seriju 14:0 kojom su otišli s vodstvom 51:56 na odmor.

Španjolska je zahvaljujući Lorenzu Brownu odmah na početku treće četvrtine ostvarila novi preokret i stiga do prednosti 61:57 samo da bi Njemačka napravila novu 14:0 seriju i pred kraj te dionice igre stigla do najveće prednosti na utakmici od 71:61.

Ipak, ključnom se pokazala španjolska serija 13:0 sredinom četvrte četvrtine kojom je zaostatak 70:77 pretvoren u vodstvo 83:77. U posljednjoj minuti Španjolci su preciznim izvođenjem slobodnih bacanja uspjeli sačuvati prednost i osigurati sedmu uzastopnu medalju s europskih prvenstava. 

Lorenzo Brown je s 29 koševa predvodio Španjolsku, Willy Hernangomez je dodao 16, a Juancho Hernangomez 13, dok Njemačkoj nije bilo dovoljno 30 ubačaja Dennisa Schrödera, koji je "nestao" u posljednjoj četvrtini, te po 15 poena Franza Wagnera i Andreasa Obsta.

Španjolska serija krenula je srebrom 2007. godine, uslijedila su tri zlata (2009, 2011, 2015) i dvije bronce (2013, 2017). Svoj četvrti naslov pokušat će osvojiti protiv Francuske, reprezentacije protiv koje su igrali u finalu i 2011. godine. Francuska će pak u nedjelju imati priliku osvojiti svoj drugi naslov europskog prvaka, jedini dosadašnji je osvojila 2013. godine.

Njemačka tako neće uspjeti ponoviti uspjeh iz 1993. godine kada je posljendji put bila domaćin i kada je osvojila svoj jedini dosadašnji naslov europskog prvaka. Usto još ima i srebro iz 2005. Priliku za prvu broncu imat će u nedjelju kada će igrati za treće mjesto protiv Poljske koja je dosada osvojila tri bronce na EP, a posljednju još 1967. godine.

>> Pogledajte i video: Izbornik Poljske Igor Miličić ekskluzivno za Večernji list nakon rušenja europskog prvaka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.