PREKASNO SE POVUKAO

Tužan kraj velikog borca, više mu neće dopustiti da uđe u UFC-ov kavez

Foto: Reuters/Pixsell
Tužan kraj velikog borca, više mu neće dopustiti da uđe u UFC-ov kavez
02.11.2020.
u 09:11
Zaluđen sportom koji mu je donio svjetsku slavu, Brazilac nije shvatio da je njegovo vrijeme prošlo pa je u kavez ušao i u 46. godini, a ondje je, tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, izgubio od deset godina mlađeg Uriaha Halla.
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to što po ugovoru ima pravo na još jedan nastup, jedan od najvećih boraca u povijesti najjače organizacije slobodne borbe sudjelovao je u posljednjoj borbi u UFC-ovu kavezu. Ustvrdio je to predsjednik UFC-a Dana White nakon što je svjedočio trećem porazu u nizu Andersona Silve, najvećeg UFC borca svojeg vremena.

Zaluđen sportom koji mu je donio svjetsku slavu, Brazilac nije shvatio da je njegovo vrijeme prošlo pa je u kavez ušao i u 46. godini, a ondje je, tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, izgubio od deset godina mlađeg Uriaha Halla. Vidjevši da je ovo Silvi sedmi poraz u posljednjih devet borbi, uz jednu poništenu pobjedu zbog pozitivnog nalaza na doping, šef UFC-a izjavio je da mu više neće dopustiti da uđe u UFC-ov kavez.

Inače, Silvi je sve krenulo naopako nakon što je u drugoj rundi druge borbe s Chrisom Weidmanom slomio potkoljenicu, i to nakon vlastita low-kicka. Bila je to slika loše karme koju je navukao u njihovu prvom ogledu u kojem je izgubio naslov svjetskog prvaka srednje kategorije nakon sedmogodišnje nepobjedivosti. I to samo zato što je glumio Muhammada Alija prepotentno spustivši ruke i nudeći suparniku bradu, po kojoj je na kraju i dobio za nokaut. Nakon toga, Silva više nije bio onaj stari “Spider” koji je kao pauk pleo mrežu oko protivnika prije no što bi zadao presudni udarac. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.