Komentar

Tko još smjenjuje svjetskog prvaka u minutu do 12?

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Nikolina Babić i Željko Krajan
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Željko Krajan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Željko Krajan
12.11.2019.
u 19:28
Krajan nije na dužnost izbornika postavljen političkom odlukom nego svojim rezultatima
Pogledaj originalni članak

Tko je zapravo smijenio Željka Krajana s dužnosti izbornika hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu? To naizgled retoričko pitanje i dalje ostaje bez odgovora. Predsjednica HTS-a će kao opravdanje za otkaz istaknuti već poodavno poremećene odnose između igrača i Krajana i izbornikovu nedovoljnu fokusiranost na reprezentaciju, aludirajući očito na to da je Krajan, osim što je vodio hrvatsku reprezentaciju, i trener svoje djevojke, slovenske tenisačice Polone Hercog.

No, i za tu Krajanovu vezu se zna, nije od jučer, pa baš i nije neko opravdanje. Ili Nikolina Babić misli da je Krajan barem jednom mjesečno trebao okupiti igrače (na njihovo oduševljenje u zgusnutom rasporedu) i s njima napraviti mini (možda psihološke) pripreme...

I kako je taj nefokusirani Krajan samo godinu dana prije doveo našu reprezentaciju do svjetskog vrha osvajajući posljednji Davisov kup u starom formatu? A pouzdano znamo da nije samo “dodavao ručnike”, kako se ponekad želi omalovažiti rad izbornika u tenisu, nego je znao iznenaditi s pronicljivim kombinacijama u sastavljanju parova (zato smo i imali niz od 9-0), odmoriti umornoga Čilića, ohrabriti Ćorića...

Krajan nije na dužnost izbornika postavljen političkom odlukom nego svojim rezultatima, Dinaru Safinu doveo je na prvo mjesto WTA liste. I sad takvog Krajana HTS preko noći miče - tko to još smjenjuje svjetskog prvaka u minutu do 12? - a Ivu Majoli još drži na plaći iako ona u osam godina nije pomaknula Fed kup reprezentaciju ni za milimetar (a s kombiniranim renkingom Petre Martić i Donne Vekić četvrti smo na svijetu) i zasigurno je najneuspješnija izbornica za koju znamo.

Reći će predsjednica Babić da su tako igrači odlučili, ali ni to nije istina. Jer ni Martić godinama nema u reprezentaciji (očito i neće zaigrati pod Ivinim žezlom), ali to predsjednici HTS-a nije bio dovoljan razlog za smjenu. Ne naziru li se tu dvostruki aršini, možda povezani sa stranačkom pripadnošću?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MK
MKGRA
21:20 12.11.2019.

A tko je ta nikolina babić ? Gdje je igrala tenis , kako je došla na tu funkciju

DU
Deleted user
21:39 12.11.2019.

U zadnjim danim pročitao sam nekoliko članaka autora. Ni kod jednog tog članka, naravno ni ovog zadnjeg, nije mi jasno što nam pjesnik hoće reči? Nudi objašnjenje zašto je smijenjem Krajan ili traži da se Ivu Majoli izbaci s trenerske pozicije?

Avatar xenon
xenon
19:47 12.11.2019.

KBK