KADROVIRANJE

Šuker zaposlio bivšeg ministra turizma Ivana Heraka

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Davor Šuker
30.01.2018.
u 07:35
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je jučer u Zagrebu drugu sjednicu u novom sastavu i pritom donio nekoliko važnih organizacijskih i kadrovskih odluka.
Pogledaj originalni članak

Usvojen je novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ureda HNS-a koji definira novo ustrojstvo, a pritom su imenovani i rukovodeći ljudi novih organizacijskih jedinica. Također, donesena je odluka da će za praćenje i analizu implementacije novog ustrojstva biti angažirana renomirana konzultantska tvrtka.

Marijan Kustić imenovan je direktorom natjecanja i infrastrukture. Kustić ima bogato nogometno iskustvo, prvo kao nogometaš, a potom dugogodišnji nogometni djelatnik. Obavljao je uloge predsjednika ŽNS-a Ličko-senjske županije i člana IO-a HNS-a, a potom je bio i dopredsjednik Saveza u prošlom mandatu IO-a. 

Izvršni odbor imenovao je Ivana Heraka za glavnog managera strateškog planiranja, EU fondova i promocije. Također bivši nogometaš, Herak je kroz poslovnu i političku karijeru ostao vezan za nogomet u kojem je obavljao niz funkcija, uključujući onu predsjednika porečkog Jadrana i dopredsjednika NK Istre 1961. Nekadašnji ministar turizma posljednjih je godina djelovao kao savjetnik za ulaganja u turizmu te predavač na nekoliko visokih poslovnih škola.

Sjednici je prisustvovao i Ivan Meštrović kao posebni savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera. Meštrović je suvlasnik i predsjednik NK Osijek, kao i vlasnik talijanskog trećeligaša Santarcangela. U Hrvatskoj je jedan od predvodnika infrastrukturnog investiranja u nogomet, uključujući i kamp nogometne škole NK Osijeka pod nazivom Pampas, što je najveći i najmoderniji infrastrukturni projekt nogometne škole u Hrvatskoj. Meštrović je i voditelj projekta izgradnje novog stadiona NK Osijek, kapaciteta 10.000 mjesta, s rokom realizacije do 2020. godine.

Sreten Ćuk imenovan je novim glavnim instruktorom Hrvatskog nogometnog saveza. Nakon igračke karijere, Ćuk je izgradio respektabilnu trenersku karijeru, a posebno se istaknuo kao trener u radu s mlađim uzrastima. U HNS-u je niz godina obavljao funkciju instruktora središta Zagreb, s čijom je amaterskom reprezentacijom osvojio 2. mjesto na Uefinom Kupu regija.

Alan Klakočer imenovan je za disciplinskog suca Prve i Druge HNL. Zagrebački odvjetnik Klakočer je bivši nogometaš koji je u karijeri nastupao, između ostalih, za NK Zagreb i HNK Šibenik, a do sada je djelovao kao član Komisije za žalbe.

Imenovani su predsjednici i članovi komisija Izvršnog odbora HNS-a, a formirana je Komisija za amaterski nogomet.

Donesena je odluka kako se do 15. veljače trebaju prijaviti svi klubovi koji iduće natjecateljske godine žele nastupati u 3. HNL, a posebno povjerenstvo provjerit će ispunjavaju li prijavljeni klubovi uvjete za nastup.

Zaprimljeno je izvješće o prijavama klubova i gradova za uređenje terena na igralištima klubova Prve HNL. Izvršni odbor sa zadovoljstvom je primio na znanje činjenicu da projekt ide prema planiranom rasporedu, a prihvaćeni su projekti za stadione u Zaprešiću, Koprivnici, Vinkovcima, Puli te Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva). Osijek i Rijeka zatražili su drugačiju vrstu donacije s obzirom na postojeće odnosno predviđene infrastrukturne projekte u tim gradovima, dok se grad Split i HNK Hajduk nisu javili na pozivni natječaj.

Izvršni odbor raspisao je natječaj za dodjelu Trofeja podmlatka, najvišeg priznanja Hrvatskog nogometnog saveza.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
08:49 30.01.2018.

To je onaj kaj je ukral zlatnike u avionu,pa su ga vlovili kaj magarca?Jel?!

SM
san.martino
09:19 30.01.2018.

Tko ce ako ne svoj svome!

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
11:52 30.01.2018.

Dobre smjernice koje vide samo ljubitelji zemlje u kojoj žive.