'SENZACIJA'

Strani mediji izvještavaju o velikom iznenađenju u režiji Hrvata, evo što pišu

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
Filip Zubčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
Filip Zubčić
22.02.2020.
u 08:57
"Utrka Svjetskog kupa u Japanu donijela je iznenađujućeg pobjednika. To nisu favoriti Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec ili Alexis Pinturault nego Hrvat Filip Zubčić", piše austrijski Kurirer te napominje da se Zubčić bio i senzacija ranije kada se u Alta Badiji zamalo zabio u čovjeka u ciljnoj ravnini.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto na veleslalomu u Yuzawa Naebi u Japanu. Zubčić je pobijedio nakon sjajne druge vožnje nakon što je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Vijest o slavlju Zubčića prenijeli su brojni strani mediji, a u njihovim se izvještajima često može pročitati da je ovo senzacija. Evo nekih reakcija.

"Uzbudljiva druga vožnja osigurala je prvu pobjedu Hrvatu Filipu Zubčiću koji je sve iznenadio u Japanu. Favoriti nisu dobro prošli po teškim vremenskim uvjetima", piše portal francuske televizije.

"Utrka Svjetskog kupa u Japanu donijela je iznenađujućeg pobjednika. To nisu favoriti Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec ili Alexis Pinturault nego Hrvat Filip Zubčić", piše austrijski Kurirer te napominje da se Zubčić bio i senzacija ranije kada se u Alta Badiji zamalo zabio u čovjeka u ciljnoj ravnini. Opširnije o tom događaju možete pročitati ovdje.

O iznenađenju u režiji Hrvata piše se i u susjedstvu. "Senzacija u Japanu: Hrvat Zubčić majstorski do prve pobjede", navodi slovenski Siol. Sarajevski portal Klix podsjeća da je Hrvatskoj ovo prva pobjeda nakon " sedam godina čekanja i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KH
Khala
09:04 22.02.2020.

Kakva je Hrvatska sportska sila, strasno! Bravo, Zubčiću!

IL
ilijan
09:41 22.02.2020.

Bravo Filipe, to sam čekao!

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
10:39 22.02.2020.

Mi Hrvati!!