sudački repovi

Strahonja kaže da je Rijeka oštećena: Kalinić je iznudio penal. Čulina nije trebao suditi Hajduku

Foto: HRT screenshot
Strahonja kaže da je Rijeka oštećena: Kalinić je iznudio penal. Čulina nije trebao suditi Hajduku
05.02.2023.
u 22:02
Dvije sporne situacije dogodile su se na derbiju Hajduka i Rijeke u sklopu 20. prvenstvenog kola
Pogledaj originalni članak

Mladi sudački talent Ante Čulina nije imao lagan zadatak u Jadranskom derbiju Hajduka i Rijeke (1:2). Gosti s Rujevice slavili su na krcatom Poljudu i zahvaljujući Nediljku Labroviću uzeli sva tri boda. Nekoliko sumnjivih situacija bilo je na susretu, čak dva penala suđena su u kratkom razdoblju, Riječani su bili jako nezadovoljni suđenjem Čuline.

Sudački ekspert Mario Strahonja prokomentirao je situacije kod oba penala za Hajduk. 

- Pogledajte suca. Njegova prva impresija bila je da nema kaznenog udarca. Kalinić nogom izlazi svjesno izvan linije, išao je iznuditi jedanaesterac. Nije mogao igrati nogom, mislim da se ovdje trebao javiti VAR i reći mu da nema kaznenog udarca - rekao je za jedanaesterac u 88. minuti na HRT-u.

- Livaja je išao na loptu, sucu možda nije bilo vidljivo što se događa. U analizi se vidi da je dobio udarac u području zgloba. Dugo je VAR to analizirao, a glavni sudac hrabro i ispravno dosudio kazneni udarac - smatra za drugi penal te kaže kako Čulina nije trebao biti odmah 'bačen u vatru'.

- Čulina je talentiran sudac, ali ne smije ostati samo na talentu. Bio sam uvjeren da ovo nije utakmica za njega i prije nje. Trebalo ga je lakše uvoditi u utakmice s Hajdukom, u mirnijem periodu po ljepšem vremenu. Sudac s kojim treba raditi, talentiran je. Imali smo takvih mnogo, pa su na tome ostali. Treba mu dati podršku, ali i čvrsto ići prema njemu. Može biti dobar sudac.

Standings provided by Sofascore

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

BL
blekpanther
22:12 05.02.2023.

A kako sad naći suca koji će izmislit tri kaznena udarca da bi Hajduk uzeo bod?

VK
vječni krojf
22:22 05.02.2023.

Penala nije bilo nijednog Žalosno je šta se sve sudi Hajduku,to nije poguranac,to je i više nego poguranac,pravo šljepanje.Strahonja kaže da je Čolina veliki talenat ,ali ne smije ga se ubacivati u vatru u utakmice Hajduka.Dalje kaže mora njima suditi kada se malo poslože i kada budu povoljniji vremenski uvjeti.Ovo da ti mozak stane,I pitam se a tko bi to sada morao Hajduku suditi,zar Jakobušić ili pomoćni trener?Tu se vidi da nitko nema toliko privilegija kao Hajduk,a to kvari nogomet.

MA
Matija100
22:07 05.02.2023.

Ma nije tu bilo ni jednog penala. Žalosno navlačenje za ajduka.