Dvoranski EP

Kamo je nestao onaj Stipe iz kvalifikacija? Žunić podbacio u finalu!

Kamo je nestao onaj Stipe iz kvalifikacija? Žunić podbacio u finalu!
06.03.2015.
u 20:42
Ivančević 
dvaput rušila hrvatski rekord, u finalu sedma u utrci na 60 m prepone
Pogledaj originalni članak

Stipe Žunić nije ni približno ponovio sjajno izdanje iz kvalifikacija u finalu bacanja kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu Europe. Osvojio je skromno sedmo mjesto s najboljim hicem 20,28 metara. Od šest hitaca u finalu Stipe je u četiri serije prestupio. Bio je neprepoznatljiv i s pravom se sada pitamo kamo je nestao onaj Stipe iz kvalifikacija? Šteta, da je bacio na nivou svog rekorda (op.p. 20,67 metara), osvojio bi brončanu medalju. Zlato je osvojio Nijemac David Storl s hicem 21,12 metara. Srebro je pripalo Srbinu Asmiru Kolašincu (20,90), dok je treći bio Čeh Ladislav Prašil (20,66).

Zorko ostao nedodirljiv

Tako ćemo i dalje čekati na treću medalju na Europskim dvoranskim prvenstvima. Jedine dvije osvojio je daleke 1992. i 1994. godine Branko Zorko u utrkama na 1500 metara.

Kada je odlazila u Prag, Andrea Ivančević rekla je da bi bila zadovoljna da istrči novi rekord Hrvatske na 60 metara prepone. Mislila je da će novi rekord biti dovoljan za finale...

Andreaje rekord istrčala dvaput. Prvo je u kvalifikacijama trčala 8,02, a onda u polufinalu još brže – 7,97 sekundi. Tako je postala prva hrvatska atletičarka koja je trčala ispod osam sekundi i prva naša atletičarka koja je izborila nastup u finalu sprinterskih disciplina na velikim natjecanjima.

– U kvalifikacijama sam trčala doslovno kao da je finale. Morala sam se brzo "resetirati" jer je polufinale bio nekoliko sati kasnije. A u polufinalu je bilo još brže. Inače, popodne volim trčati više nego ujutro – rekla je Andrea, a onda dodala:

– Konačno sam probila granicu od osam sekundi. Priželjkivala sam ove sezone da trčim ispod osam i dogodilo se kada je možda bilo i najbitnije.

Emotivno pražnjenje

U finale se plasirala kao četvrta u polufinalnoj skupini.

– Ovo je moj prvi veliki finale – rekla je sretno.

Pravilo je, nažalost, takvo da se sprinterske discipline održavaju u jednom danu. Tako je nakon samo dva sata Andreja trčala finale. U finalu više od sedmog mjesta nije išlo (8,02).

– Fizički sam bila spremna, ali psihički se teško pripremiti za tri utrke u jednom danu, i to još u kratkom razdoblju. Emotivno sam se ispraznila, pogotovo jer sam dvaput trčala rekorde – otkrila je Ivančević.

Sutra će nastupiti posljednji hrvatski atletičar, Zvonimir Ivašković u kvalifikacijama na 60 metara. S obzirom na njegov najbolji rezultat, teško će u polufinale.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.