8. UZASTOPNI NASLOV

Statistika potvrdila: Nitko u Europi kao zagrebački Dinamo

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Cibalia - Dinamo (1)
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Dinara - Dinamo (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Cibalia - Dinamo (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Cibalia - Dinamo (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Cibalia - Dinamo (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Dinamo, Zagreb, HNL (1)
24.04.2013.
u 14:08
Jedini klub koji u posljednjih 12 godina ima više naslova od zagrebačkog Dinama je moldavski Sheriff
Pogledaj originalni članak

Osvajanje osmog uzastopnog naslova prvaka vinulo je Dinamo u sam europski statistički vrh. Naime, nijedna momčad Starog kontinenta trenutačno se ne može pohvaliti takvim nizom.

Podsjetimo, Dinamo je slavio u Vinkovcima i tako pobjegao trenutačno drugoplasiranoj Lokomotivi na 15 bodova te osigurao naslov. Ukupno mu je to 15. od hrvatske samostalnosti, od moguća 22. Na Dinamovoj stranici malo su se pozabavili statistikom i došli do podatka da je plavima najbliži ruski BATE Borisov koji trenutačno ima sedam uzastopnih titula prvaka.

No, tamošnje prvenstvo igra se u drugačijem terminu pa je odigrano tek pet kola novog. Drugim riječima, BATE ima još puno posla do moguće osme titule. Zato se beogradski Partizan koji ima četiri boda više od Crvene zvezde bliži šestom naslovu, a Šahtar je već praktički osigurao svoj četvrti.

Jedini klub koji u posljednjih 12 godina ima više naslova od zagrebačkog Dinama je moldavski Sheriff. Naime, momčad koja često bude protivnik plavih u kvalifikacijama za Ligu prvaka ima čak 11 od posljednjih 12 naslova. Ipak, njihovu dominaciju u sezoni 11./12. prekinula je Dacia iz Kišinjeva te tako dinamovce ostavila na vrhu uzastopnih osvajača titula.

Možda brojke koje gode Dinamu sugeriraju o nekvaliteti Prve HNL, o nekonkurentnosti ostalih klubova, no bez sumnje su za čestitku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.