TO IM JE BEZOBRAZLUK?!

Srpski mediji oštro udarili zbog detalja iz centra Zagreba, nevjerojatno što im smeta

Foto: GNK Dinamo
Srpski mediji oštro udarili zbog detalja iz centra Zagreba, nevjerojatno što im smeta
25.02.2021.
u 18:15
Ovo nije prvi put da mediji iz Srbije otvaraju već staru i prilično dotrajalu prepirku na temu tko ima pravo svojatati nenadmašnog izumitelja.
Pogledaj originalni članak

Uoči večerašnje utakmice Dinama i Krasnodara na Maksimiru, plavi navijački šalovi postavljeni su na 22 spomenika u Zagrebu.

Dinamovi šalovi tako su ukrasili kipove Josipa Jelačića, Josipa Juraja Štrosmajera, Svetog Juraja, Kralja Tomislava, Antuna Gustava Matoša, Stjepana Radića, Nikole Tesle...

A upravo je ovaj posljednji, slavni izumitelj iz Smiljana kraj Gospića, izazvao poprilično burne reakcije u medijima iz Srbije.

"Navijači Dinama prisvojili Nikolu Teslu: Označili ga kao velikog simpatizera hrvatskog kluba", piše Kurir.

"Bezobrazluk u Zagrebu: Nikola Tesla navija za... Dinamo?!", naslov je članka na Telegrafu čiji sadržaj nećemo prenositi.

Ovo nije prvi put da mediji iz Srbije otvaraju već staru i prilično dotrajalu prepirku na temu tko ima pravo svojatati nenadmašnog izumitelja.

Siroti Tesla opet je postao predmetom prebrojavanja krvnih zrnaca, iako se ostatak čovječanstva već odavno složio da taj dio njegova bića ni u promilima nije bio toliko važan koliko njegov um, a bio je veličanstven, neograničen i nedokučiv. Uostalom, za njega kažu da je čovjek koji je izumio 21. stoljeće.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 120

HR
Hrabraja
18:20 25.02.2021.

Da je Tesla živio u Srbiji, zvali bi ja ludi Nikola, te vjerojatno ni školu ne bi završio

AN
Antonio1952
19:09 25.02.2021.

Da je zivio u Srbiji lele dunje ranke od moravski krokodili bi pravio opanke. Srbi se ne mogu pomiriti sa postojanjem Hrvatske i Hrvata, jako ih dobro poznajem, a uvijek smo za njih mi bili nacionalisti.

MA
MarasG
18:52 25.02.2021.

Njih nikada nisam ni smatrao normalnim.I nikada i necu. Mislim da je kod njih najveci problem to sto im je ostalo dubokog traga od poznatih 500 godina krka krka