MANDIĆ I ŠIPIĆ

Srebrni rukometaši otkrili čudan Duvnjakov ritual s prvenstva, stvarno je praznovjeran

David Mandić i Marin Šipić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Ivan Pavić
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Ivan Pavić
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Ivan Pavić
Doček rukometaša na Trgu
Foto: Ivan Pavić
Doček rukometaša na Trgu
06.02.2020.
u 13:34
– Moja mama lijepo slaže sve moje medalje, pa tako i ovu srebrnu. Uokvirit će i dres s potpisom svih igrača s ovog prvenstva – rekao je Mandić
Pogledaj originalni članak

David Mandić i Marin Šipić, hrvatski rukometni reprezentativci te članovi kluba PPD Zagreb, gostovali su na Večernji TV-u gdje su razgovarali o subotnjem susretu “plinara” s Flensburgom u skupini Lige prvaka, ali i o europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj na kojem je Hrvatska osvojila srebro. David Mandić bio je jedino lijevo krilo na EP-u i nije iznenađenje što je odigrao najviše minuta na turniru. Na devet utakmica postigao je 22 pogotka iz 29 pokušaja (76 posto) i bio je peti strijelac naše reprezentacije. Marin Šipić igrao je nešto manje na mjestu kružnog napadača (102 minute u odnosu na Mandićevih 489), postigao je tek devet pogodaka iz 17 pokušaja (53 posto).

Krenule su nove obaveze

– Malo su se slegli dojmovi s Europskog prvenstva. Pogotovo sada kada smo se svi vratili u svoje klubove. Krenule su nove obaveze, ali sjećanja s EP-a zauvijek će ostati. Volio bih da ovakve situacije što češće doživim i drago mi je što sam i ja bio dio ekipe koja je osvojila srebro – istaknuo je Marin Šipić.

>>> Pogledajte što su nam David Mandić i Marin Šipić još otkrili u emisiji

David Mandić dobio je slobodno tjedan dana, a to vrijeme proveo je u rodnom Ljubuškom.

– Već sam se priviknuo na novi sustav igre u PPD Zagrebu jer nas u subotu protiv Flensburga očekuje jako važna utakmica – istaknuo je Mandić koji se osvrnuo na skupinu u Grazu.

– Na papiru je izgledalo da će biti lako protiv Crne Gore, Srbije i Bjelorusije. Ali na parketu nije bilo tako lako. Posebno je opasna bila Bjelorusija čiji igrači igraju u dva najbolja njihova kluba, Meškovu i Minsku, a dvojica najopasnijih, Kuleš i Karalek, u poljskom Kielceu. No tu smo utakmicu odigrali fenomenalno uz, naravno, veliku podršku hrvatskih navijača – rekao je Mandić.

Navijače je pohvalio i Šipić.

– Gdje god smo igrali, Graz, Beč ili Stockholm, sve je bilo puno naših navijača. U sva tri grada, kad god bih pogledao prema tribinama, sve je bilo u kockicama. Cijelo vrijeme slušam naše pjesme, a kada bi na početku susreta krenula himna, nitko od nas nije ostao ravnodušan i svi smo se znali naježiti kad bismo čuli Lijepu našu. Uz takve navijače nije bio problem dati ni 300 posto na parketu. Malo sam se bojao da se ne opustimo kada smo vidjeti suparnike u prvom krugu jer se jako dobro sjećam Brazila sa Svjetskog prvenstva. To opuštanje nas je na kraju vjerojatno koštalo i medalje na Svjetskom prvenstvu – istaknuo je Šipić.

Pobjeda nad Njemačkom u Beču otvorila nam je vrata polufinala?

– Znali smo da će to biti ključna utakmica. Na SP-u su nas lani dobili tako kako su nas dobili. Svi mi igrači imali smo veliki motiv protiv njih. I odigrali smo iznad granica mogućnosti i bili smo svjesni da je ta pobjeda potaknula neviđenu euforiju koja je nastala u Hrvatskoj zbog rukometa – rekao je Šipić.

Utakmica koja će se pamtiti bila je ona između Hrvatske i Norveške. Polufinale koje se igralo 80 minuta...

Leži nam Flensburg

– Igrali smo nogometnu utakmicu, naravno po minutama. Svi smo bili iscrpljeni nakon susreta, neki od nas nisu mogli vjerovati da smo u finalu. Sve je bilo kao u jednoj lijepom snu. Ne znam hoću li ikada više u igračkoj karijeri doživjeti takvu utakmicu – kaže Mandić.

Marin Šipić zadnje trenutke susreta protiv Norveške gledao je iz prvog reda, s klupe.

– Vodimo mi, pa vode oni, pa sam pomislio gotovo je, izgubili smo. Onda Ašanin obrani jedan sedmerac, pa obrani drugi. Pa obrani šut Norvežana za pobjedu. Onda čudesno dodavanje Karačića za Musu. Bilo je jako teško sve to proživjeti. Ne znam kako je u tim trenucima bilo izborniku Červaru i pravo je čudo kako je ostao miran nakon svega toga – rekao je Šipić.

Marin svoju srebrnu medalju drži, a David ju je ostavio kod kuće, u Ljubuškom.

– Moja mama lijepo slaže sve moje medalje, pa tako i ovu srebrnu. Uokvirit će i dres s potpisom svih igrača s ovog prvenstva – rekao je Mandić.

Europsko zlato s Hrvatskom ili Liga prvaka s klubom?

– Medalja s Hrvatskom – uglas su kazali David i Marin koji su otkrili i zanimljiv ritual koji u reprezentaciji ima kapetan Domagoj Duvnjak. 

– On je za utakmice uvijek imao iste čarape na kojima piše 'tekma' i samo je u njima igrao. 

Flensburg?

– Leži nam ta momčad. Lani smo ih pobijedili. Dakle, ima nade za pobjedu – zaključio je Mandić.

>>> Pogledajte kakvu su ludnicu u Beču napravili hrvatski navijači

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar BettyWN84
BettyWN84
16:39 16.02.2020.

Bok! Mоlim vаs, glasаjtе za moje еrotske fоtografije nа mojoj stгаniсi -> www.Kisstok.com