KOMNEN ANDRIĆ

Srpski suigrač oprostio se od Ademija: 'Neću zaboraviti kako je plakao od bolova prije Lige prvaka'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Srpski suigrač oprostio se od Ademija: 'Neću zaboraviti kako je plakao od bolova prije Lige prvaka'
21.03.2023.
u 08:55
U toj 85. minuti susreta Dinama i Rijeke kapetan plavih Arijan Ademi završio je svoju dugogodišnju karijeru u Maksimiru. Uz ovacije navijača otišao je do Dominika Livakovića i na ruku mu stavio kapetansku vrpcu, zagrlio je svog nasljednika
Pogledaj originalni članak

Sjevernomakedonski reprezentativac i legenda Dinama Arijan Ademi odigrao je posljednju utakmicu u plavom dres u sklopu prošlog kola i pobjedom nad Rijekom u Maksimiru (1:0). Dobro ispunjeni Maksimir došao je oprostiti se od klupske ikone i čovjeka koji je bio spreman sve dati za klub, otkrio je u Instagram objavi bivši suigrač Komnen Andrić. Srpski napadač danas nastupa za francuskog prvoligaša Clermont, a od Ademija se oprostio emotivnim pismom. 

- POVUCITE BROJ 5. IZ POŠTOVANJA!!! 21. TROFEJ!!
Razmišljam kako da počnem... LEGENDA KLUBA!

Iskren, ljut, pošten do srži, nepotkupljiv, nepovodljiv, autoritativan, borben do poslednjeg atoma, brat, prijatelj , savjetnik samo su  neke od osobina koje su dio tvog identiteta. Igrao sam sa toliko puno nogometaša do sada, mnogi su nevjerovatni, mnogi danas igraju u najboljim klubovima na svijetu, ali nikada u karijeri nisam sreo nekoga poput tebe! Tvoj prisustvo na terenu je bilo nemjerljivo, dovoljno da se cijela ekipa oseća bolje i sigurnije, ti si bio srce i duša ove ekipe! Svi mladi nogometaši koji su prošli kroz Dinamo za vrijeme mog boravka su odrastali, sazrijevali i učili od tebe na najbolji mogući način! Naučili su kako se radi, kako se postuje i što znači pravi odnos prema nogometu i onome što nogomet pruža. Uvek si bio "gladna zvijer" na svakom treningu, na svakoj utakmici - hvalio je Ademija bivši igrač Intera i ruske Ufe.

- Poraz za tebe ne postoji, samo škola i lekcija!  I dalje se pitam kako je moguće da neko svaki trening, svaku loptu, svaki duel, svaku sekundu na terenu budeš na 110% , vjerovatno ću se još dugo pitati, jer sam to samo kod tebe vidio! Moje mjesto u svlačionici je bilo odmah do tebe, sa lijeve strane. Nikada dok sam živ neću zaboraviti kada si pred jednu bitnu utakmicu Lige prvaka došao i sjeo na svoje mjesto sa spuštenom glavom prema podu i tako ostao skoro minutu.Ja kao ja, koji sve primjetim i pratim, shvatio sam da nešto nije uredu, pogledao sam malo bolje i video kako su ti oči pune suza, tada sam shvatio i vidio što se događa (krvavo stopalo od dosta uboda igle, napukla kost na stopalu, a ti uzimas inekcije za bolove (blokadu) stežes zube i izlaziš na teren kao ranjena zvijer  da "pogineš" za  svoj klub i suigrače - ispričao je jednu anegdotu iz svlačionice.

- To si ti! Pored svih nebrojanih nogometnih  kvaliteta koje posjeduješ, jos više sam bio impresioniran onim glavnim, ljudskim!
Znali smo i da udjemo 100 puta u debate, ali si uvijek ostajao pri svom mišljenju, nikada nisi govorio ono sto drugi žele da čuju, vec ono sto stvarno misliš i osjećaš u tom trenutku.(Jako je malo takvih danas) Linija manjeg otpora za tebe ne postoji, postoji  samo iskrenost i poštenje, pa makar te odveli u najveću štetu, takav si!
O tome mislim da najviše govori to koliko te svi cijene, ne samo u našem klubu i medju našim navijačima, već i u klubovima najvećih rivala i medju ljudima. Toliko trofeja, toliko uspjeha, priznanja, a opet uvek staložen, svoj, prizeman, oprezan i gladan novih uspeha!
Ne bih više da dužim, već i onako ovu dugu poruku, ali ovo je najsažetije i najmanje sto sam mogao da napišem o tebi, tvom liku i djelu za sve ove godine tvoje mladosti koje si dao Dinamu - rekao je Andrić i zaključio:

- Znaš da tvoj baka voli puno da priča i s vremena na vrijeme "posoli" čisto zbog dobre priče, šala, pošalica i doskočica, ali ovaj put sam to zaobišao u najširem luku! Hvala ti kapetane moj na svemu, bilo je izuzetno zadovoljstvo biti ratnik tvoje vojske i sretno u novim izazovima!!! - napisao je Andrić i poentirao:

- JEDAN JE AKI KAPETAN!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.