KAKAV ZAOKRET

Srbin koji je rastužio Hrvate iznenadio odlukom: Udružit će se s Vučićem!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Srbin koji je rastužio Hrvate iznenadio odlukom: Udružit će se s Vučićem!
10.05.2021.
u 23:00
Karijeru je prekinuo 2009. i ozbiljnije ušao u politiku, a donedavno je bio opozicija predsjedniku Srbije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska i tadašnja Srbija i Crna Gora igrali su finale Europskog prvenstva u vaterpolu 2003., ali sami rezultat u konačnici nije ostao toliko u pamćenju kao navijački neredi poslije utakmice. Za koje je "kriv" Aleksandar Šapić.

Naime, on je zabio pogodak za konačnih 9:8 u produžecima te na taj način "oteo" Hrvatskoj zlatnu medalju i doveo do nezadovoljstva mnogobrojnih navijača Hrvatske, što je rezultiralo neredima kakve Kranj ne pamti.

Ali, bilo je to davno, Šapić je prekinuo karijeru 2009. i ozbiljno se počeo baviti politikom te je trenutno lider stranke SPAS (Srpski patriotski savez), koja je ovih dana došla u centar pažnje zbog ujedinjenja sa Srpskom naprednom strankom (SNS) predsjednika Aleksandra Vučića. Ili, bolje rečeno, stapanja SPAS-a u SNS.

Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL

Kao što je rastužio Hrvate tim pogotkom prije gotovo 18 godina, tako je potezom da s dojučerašnjim "neprijateljem" uđe u partnerstvo, rastužio sve one pristaše koji su mu vjerovali.

No, kako je u sportu poanta rastužiti protivnika, tako je u politici vrlina imati sposobnost okretanja "za 180". Zato je Šapić bio uspješan kao sportaš, ali i kao političar. Glavni cilj - postati gradonačelnik Beograda.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

UM
umnjak
07:02 11.05.2021.

Vaši orijetalni tekstovi su za udzbenike novinarstva.

ZB
Zoki-Bijela
06:48 11.05.2021.

Dovoljno je napisati Srbin.. Sta kaze Penelopea na ovo

Avatar Primarius
Primarius
08:38 11.05.2021.

oduvijek je bio velikosrbin...ne znam čemu se čudite...da je provesti anketu među onim kojima se HR mediji ulizuju preko drine njih bi 90% reklo da su Knin , Glina i Vukovar srpske zemlje....dakle tu mira nema već je pitanje trenutka kad će s njima opet cirkusa biti ...samo Briselski slijepci to ne vide niti se toga stide već sa njima koaliciju tvore - nacionalna sramota da član vlade za Oluje ide na nekakve parastose po Srbiji i da javno govori kako se nada da će RH doživiti sudbinu NDH....glas na izborima i DA za ovakvo je NE za Hrvatsku....a o autobusima srba koji u režiji HDZ&SDSS koalicije masovno dolaze na lokalne izbore da i ne govorimo