TREĆE IZDANJE

Splitski miting ipak seli u Loru?

18.11.2008.
u 16:20
Pogledaj originalni članak

I sljedeće godine, 21. veljače, najbolje svjetske visašice predvođene našom Blankom Vlašić nastupit će na međunarodnom skakačkom mitingu u Splitu. Splitski miting održat će se treći put pa već polako prerasta u tradicionalni.

Postoji jedan mali problem, a to je što se ne zna mjesto održavanja. Prošle godine održan je u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe, no sada Split ima i novu dvoranu, arenu Spaladium u Lori koja se gradi za Svjetsko rukometno prvenstvo pa organizatori dvoje gdje ga održati. Blanka ne favorizira ni jednu dvoranu.

– Prošle je godine na Gripama bilo fantastično, užitak je nastupati u takvom nevjerojatnom ozračju. Ne sumnjam da bi tako bilo i u novoj dvorani, samo je važno da gledatelji i nju napune. Pa zaista ne mogu reći gdje bi mi bilo draže nastupiti. Odgovara mi da je publika tako blizu skakačicama, to natjecanju daje posebnu draž – kaže Blanka Vlašić.

Njezin otac i trener Joško Vlašić ističe kako je splitski miting već stekao svjetski glas.

– Rijetkost je da atletsko natjecanje u samo jednoj disciplini privuče toliko gledatelja. Nedavno sam bio u Madridu na jednom savjetovanju trenera i svi oni pohvalno govore o Splitu i našemu mitingu, jednako kao i sportašice koje su na njemu nastupale – kaže Joško Vlašić.

Iako se još ne zna koje će visašice nastupiti, konkurencija će biti jaka.

– Mislim da će miting sada biti još bolji i gledateljima zanimljiviji. Nastojimo dovesti mnoga zvučna imena svjetskoga skoka u vis. To je pravi mamac za medije koji su ovogodišnji miting sjajno pratili – kaže Boris Poljak, čelnik splitskog ASK zadužen za organizaciju mitinga.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr