izbornik na okupljanju reprezentacije

Šoštarić: Jedva čekam da vidim taj nogometni kamp Srbije koji svi hvale

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije u sklopu nadolazećeg EHF Team Week-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije u sklopu nadolazećeg EHF Team Week-a
27.02.2023.
u 19:50
- Prvi put gostovat ćemo u nogometnom kampu Srbije u Staroj Pazovi i jedva čekam da vidim taj sportski kompleks koji svi hvale. Uvjeti su tamo navodno idealn - kazao je izbornik Nenad Šoštarić na okupljanju ženske rukometne reprezentacije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu te otišla u Prelog na kratke pripreme u sklopu EHF-ova tzv. Team Weeka. Izbornik Nenad Šoštarić pozvao je na okupljanje 18 igračica, uz još pet onih koje su na listi pričuva. Nažalost, zbog ozljeda i bolesti okupljanje će propustiti Ana Debelić, Tena Petika i Larissa Kalaus. Stoga su s liste pričuva pozvane Ana Malec, Tina Barišić i Kristina Prkačin.

Još se čeka Ćamila

U Prelogu će reprezentacija boraviti do srijede. Održat će ondje tri treninga i obaviti dio marketinških obveza prema sponzorima HRS-a te nakon toga otputovati u Srbiju, u Staru Pazovu u kamp srbijanskog nogometnog saveza na zajednički trening s rukometnom reprezentacijom Srbije i dvije zatvorene pripremne utakmice.

- Prvi put gostovat ćemo u nogometnom kampu Srbije u Staroj Pazovi i jedva čekam da vidim taj sportski kompleks koji svi hvale. Uvjeti su tamo navodno idealni, dvorana, teretana i smještaj su u istom objektu tako da ne moramo nikamo putovati. Obje utakmice sa Srbijom bit će zatvorene za javnost, bez gledatelja. Naravno da rezultat nije u prvom planu, nego uigravanje za travanjske kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Drago mi je da se u reprezentaciju vratila Deana Milosavljević i nadam se da je ispunila svoju kvotu ozljeda uoči velikih natjecanja - rekao je Šoštarić.

Opasna Slovačka

Kakva je situacija s Ćamilom Mičijević?

- Počela je polako trenirati i vidjet ćemo hoće li biti u natjecateljskom pogonu do susreta sa Slovačkom. Do tih utakmica ima nešto više od mjesec dana - naglasio je izbornik.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije u sklopu nadolazećeg EHF Team Week-a

Kakva je Slovačka?

- Opasna. Ima španjolskog trenera i dosta igračica igra u europskim klubovima. Bit će to dvije teške i iscrpljujuće utakmice. Dobro je da je uzvrat u Slavonskom Brodu. Činjenica je da se moramo plasirati na Svjetsko prvenstvo jer će se na njemu vaditi vize za Olimpijske igre u Parizu - rekao je Šoštarić.

Na popisu su: vratarke Tea Pijević (Alba), Lucija Bešen i Antonija Tucaković (obje Podravka Vegeta), lijeva krila Paula Posavec (Gloria Bistrata) i Andrea Šimara (Podraka Vegeta), desna krila Tena Japundža (Lokomotiva) i Ana Turk (Podravka Vegeta), kružne igračice Katarina Ježić (Vipers) i Sara Šenvald (Podravka Vegeta), srednje vanjske igračice Valentina Blažević (Gloria Buzau), Dejana Milosavljević (Siofok), Ana Malec i Stela Posavec (obje Lokomotiva), lijeve vanjske Tina Barišić (Podravka Vegeta) i Kristina Prkačin (Gloria Buzau) te desne vanjske igračice Dora Kalaus (Podravka Vegeta), Klara Birtić (Lokomotiva) i Katarina Pavlović (Targu Jiu).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.