Izgubio bitku

Šok u Kaštel Starom! Preminuo mladi veslač

Foto: HVK Marina Kaštela
Šok u Kaštel Starom! Preminuo mladi veslač
11.12.2019.
u 14:25
Tijekom života Toni je ostvario velike veslačke uspjehe, dovoljno je samo reći da je u kolekciju skupio 150 medalja i odličja
Pogledaj originalni članak

Šok i nevjerica u Kaštel Starom. Veslač Toni Čavka (23) iznenada je izgubio život na blagdan svetog Nikole.

Član HVK-a Marina Kaštela od milja zvan Bebi preminuo je od posljedica srčanih problema, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom života Toni je ostvario velike veslačke uspjehe, dovoljno je samo reći da je u kolekciju skupio 150 medalja i odličja. Pet je puta bio prvak Hrvatske, osvojio je svjetsku juniorsku broncu u četvercu te dvije europske u četvercu i osmercu.

Bio je, štoviše, i predsjednik veslačkog kluba čiji je član bio te inženjer morskog ribarstva. Posljednju je utrku u životu odveslao u lipnju prošle godine kada je zbog posljedica prometne nesreće morao prekinuti karijeru. Preživio je to, ne i ovo.

- Svi smo ga voljeli. Bio je miran momak, ali lider. U svakoj posadi, u svemu čime se u životu bavio bio je rođeni vođa - rekao je dopredsjednik kaštelanskog veslačkog kluba Petar Novak.

- Bio mi je kolega u veslanju, nekoliko godina mlađi od mene, ali i moj veliki prijatelj. Svih nas je ovo ubilo, bio je ogroman sprovod, tuga velika.

Komemoracija za preminulog mladića i veslača održat će se danas (srijeda) u restoranu Nautic u Marini Kaštela s početkom u 17 sati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.