BJELICA KOMENTIRAO OLMA

Slovenci odlučili poslati policiju na pripreme Dinama, tamo su i kad nema utakmica

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo u Sloveniji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo u Sloveniji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo u Sloveniji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo u Sloveniji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dinamo u Sloveniji
29.06.2019.
u 09:13
No, ako ponuda ne dođe, naš je igrač, a mi ga sigurno nećemo nekome dati besplatno. Kad vidim koliko košta João Félix... ma bolje da ne komentiram – dodao je Bjelica
Pogledaj originalni članak

Pljusak koji je u četvrtak oprao Mursku Sobotu malo je olakšao život nogometašima Dinama, lakše se disalo, a nakon trčanja po šumi lakše je bilo i onima koji su igrali protiv Cracovije jer su poslije bili slobodni. No, reprezentativci koji su se prije par dana priključili pripremama nisu baš lako disali, odradili su žestoke treninge, a najteže je sigurno bilo Dominiku Livakoviću, njega je “terorizirao” trener vratara Silvije Čavlina zasebnim vježbama, s brojim pomagalima. No Livaković je sve izdržao.

– Nekad mi ga je teško gledati kad tako radi, ali i vi želite da Livaković i dalje bude sjajan. No prave torture smo mi nekoć prolazili kod trenera starog kova – uz smiješak je kazao Čavlina.

Oko Livakovića se pojavila priča da bi mogao završiti u Portu nakon što su se portugalski novinari počeli raspitivati o vrataru Dinama. No u Dinamu nisu željeli o tome, a nije se želio očitovati ni sam Livaković.

Tema je u hotelu plavih ponovno bio Dani Olmo, sjajni mladi španjolski reprezentativac u finalu Europskog prvenstva opet je bio strijelac.

– To je fenomenalno, svi smo mu čestitali. Doduše, mislim da on na boku nije potpuno iskorišten, meni je on jači u sredini, tu može raditi razliku, ali dobro, i ovako je jako dobar – kazao je trener Nenad Bjelica.

Teško ih je vidjeti u hotelu

Samo, problem je što ga sad možda više nećete dobiti natrag kad tako dobro igra i na Europskom prvenstvu. I dosad je bilo puno zanimanja za njega, a sad je teško i zamisliti što će se događati oko tog sjajnog dečka. No nije za očekivati da će doći u Dinamo. No možda dođe kao i Amir Rrahmani koji je došao u Moravske Toplice da bi se pozdravio sa svojim dojučerašnjim suigračima i otišao put Verone.

– Neće to biti čudo, iskreno nisam baš ni očekivao da će nam se vratiti. Dečko je odličan i ponosan sam jer u njegovim partijama vidim i nekakvu svoju ulogu. Teško da će ostati, ali pričekajmo da dođe ponuda. Mislim da je nakon svega što je napravio možda i najbolji trenutak da ode, i za njega i za klub. No, ako ponuda ne dođe, naš je igrač, a mi ga sigurno nećemo nekome dati besplatno. Kad vidim koliko košta João Félix... ma bolje da ne komentiram – dodao je Bjelica.

>>> Pogledajte kakva je atmosfera na pripremama Dinama

No komentirao je Bjelica svoje igrače s kojima se radilo na treningu. Stalno ih je hvalio, a cijeli trening su odradili: Ademi, Petković, Moharrami, Kadzior, Stojanović. Sve su radili s loptom i na golu mučili mladog vratara Josipovića kojem je bilo ipak lakše nego Livakoviću na specifičnom treningu. Petković je opet zabio krasnim škaricama.

– Jesam, ali previše sam toga i promašio. Puno puta pucao sam baš u golmana, ma ja sam poznat po tome da golmanima dižem cijenu – šalio se na svoj račun Petković.

Igrače se u hotelu može zapravo jako malo vidjeti, uglavnom kad idu na trening ili se vraćaju, ili kad idu na objed. Ostalo vrijeme uglavnom provode u svojim sobama, tek se nakon večere kraće zadrže u hotelskom predvorju, ali onda se brzo povuku na odmor kako bi drugi dan krenuli u nove kilometre s loptom u nogama.

A spremaju se i članovi stožera, i Bjelica trči ujutro, a njegovi pomoćnici desetak kilometara od Moravskih Toplica do treninga u Murskoj Soboti prolaze dvaput dnevno biciklom. I tako natrag.

Igrači se ničime ne opterećuju

Komentirala su se u hotelu i priopćenja, ovaj put udruge “Dinamo, to smo mi”. No ne sumnjamo da će priopćenja biti i dalje. Važno je da se igrači time ne opterećuju. A dojam da je sve to daleko od njih, oni gledaju i slušaju Bjelicu, razmišljaju o tome što im nosi nova nogometna sezona, baš ničime ne moraju biti opterećeni, plaća je dobra i redovna, uvjeti za rad su odlični.

I dojam je da se doista ne opterećuju bilo čime izvan nogometa i, dok je tako, plavi navijači mogu mirno čekati novu sezonu u kojoj je cilj ponoviti prošlu, a želja je i poboljšati te rezultate, dakle, uzeti duplu krunu, ući u Ligu prvaka i onda u njoj probati doći do europskog proljeća. E, to bi doista bio novi iskorak, a za njega se dečki ovdje u Sloveniji jako dobro pripremaju. Imaju svoj mir na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti, na njega se ne može ući bez posebne najave i dozvole. Čak i kad nema utakmice nekoliko policajaca i redara je uvijek tamo.

Sama slovenska policija procijenila je da bi trebala biti tamo, a kad se igra utakmica, onda je policije jako puno. Doduše, na prvu utakmicu plavih ove sezone došla su samo četvorica BBB-a, bili su u uobičajenom kutu izvan stadiona, ali kad su prvi put viknuli nešto nepodobno, udaljeni su i od ograde te su brzo otišli.

No ni to ne brine igrače, oni se brinu o svojoj igri, a već 2. srpnja imaju novu pripremnu utakmicu. Ono što je dobro, nema većih ozljeda, Pinto je dobio udarac i za dan-dva bit će u stroju, kao i Theophile koji je imao upalu ovojnice tetive.

>>> Pogledajte kako je Nenad Bjelica komentirao ždrijeb Lige prvaka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.