IGRA S VATRENIM

Slavni sportaš tvrdi da se izliječio od koronavirusa! Otkrio je kako i što je napravio

Foto: PA Images/PIXSELL
Slavni sportaš tvrdi da se izliječio od koronavirusa! Otkrio je kako i što je napravio
14.03.2020.
u 07:00
– Bok, ljudi! Kao što znate, imao sam virus posljednjih nekoliko dana, no oporavio sam se. Slijedio sam zdravstvene upute i potpuno se izolirao od svih tjedan dana. Nadam se da se vidimo uskoro na travnjaku – rekao je u videu koji je objavio.
Pogledaj originalni članak

I prije nego što je službeno potvrđeno, svi smo već znali kako pandemija koronavirusa neće zaobići ni Ligu prvaka ni Europsku ligu, pa ni najjaču nogometnu ligu svijeta – engleski Premiership. A sada je i to riješeno i odlučeno kako su ta natjecanja odgođena do daljnjeg.

Odoi tvrdi da se izliječio

S obzirom na to da je prvo u karantenu stavljena momčad Arsenala, koja se družila s vlasnikom Olympiacosa Evangelosom Marinakisom, koji je prije nekoliko dana objelodanio kako je pozitivan na koronavirus, a nakon toga je otkriveno kako je njihov trener Mikel Arteta pozitivan pa se nakon svega toga mreža razgranala i na igrača Chelseaja Calluma Hudsona-Odoija koji je u momčadi s hrvatskim veznjakom Mateom Kovačićem, jasno je bilo kako od igranja utakmica neće biti ništa.

Odoi se čak obratio javnosti i preko društvenih mreža poslao poruku navijačima i poručio kako se on izliječio.

– Bok, ljudi! Kao što znate, imao sam virus posljednjih nekoliko dana, no oporavio sam se. Slijedio sam zdravstvene upute i potpuno se izolirao od svih tjedan dana. Nadam se da se vidimo uskoro na travnjaku – rekao je u videu koji je objavio.

No, na travnjaku ga nećemo vidjeti još neko vrijeme jer iako se on potencijalno izliječio, na Otoku ipak ima zaraženih igrača.

Sve simptome zaraze pokazuje i branič Manchester Cityja Benjamin Mendy, a i momčad Evertona neće biti u funkciji zbog izolacije i sumnje na jednog zaraženog.

Bilo kako bilo, Premier liga je stala, a zasad je odlučeno da se neće igrati minimalno do 3. travnja. Osim nje, otkazano je i 26. i 27. kolo Bundeslige. No, koliko se dugo neće igrati ovisi o virusu koji se širi svijetom i ne bira žrtvu.

Imuna nisu ostala ni natjecanja pod okriljem Uefe. Odgođene su sve utakmice Lige prvaka i Europa lige koje su se trebale igrati sljedeći tjedan.

Osim toga, odgođene su utakmice četvrtfinala juniorske Lige prvaka u kojoj je zagrebački Dinamo trebao ugostiti portugalsku Benficu na Hitrec-Kacianu 17. ožujka.

Odgođeni su i ždrebovi nokaut-faze elitnog natjecanja i Europske lige koji su bili planirani za petak 20. ožujka.

Uefa ima rješenja?

A usprkos svemu, francuski mediji pišu kako Uefa ne želi odustati od Lige prvaka pa će u utorak s 55 predstavnika nacionalnih saveza navodno iznijeti prijedlog da se završnica elitnog natjecanja, ali i Europa lige, održe u skraćenom formatu.

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin zastupa stav da bi nokaut faza, od četvrtfinala, mogla biti odigrana na jednu utakmicu ili na neutralnom terenu. Hoće li biti tako, saznat ćemo u utorak nakon njihova sastanka.

A prema stranim medijima, Uefa ima još asova u rukavu pa bi tako Liga prvaka mogla biti održana u Istanbulu, a Europa liga u Gdanjsku, gdje su se finala trebala odigrati. No, tu je i pitanje kako će te zemlje reagirati na ovo potencijalno rješenje.

Bilo kako bilo, jasno je da se ništa ne treba forsirati jer svi polako dolaze k pameti i shvaćaju da je zdravlje i igrača i navijača te svih ostalih bitnije od igranja bilo kakve utakmice. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DM
drazen.muhvic
12:19 14.03.2020.

Odoi slavni sportaš???

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
07:42 14.03.2020.

Eh da isu u pitanju milijarde još bih i povjerovao kako im je najvažnije zdravlje igrača i navijača.