DINAMO DOZNAJE PROTIVNIKA

Škotski Celtic uopće ne bi bio loš za zadnju stubu doigravanja LP-a

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.07.2016., Stadion Maksimir, Zagreb - Utakmica 3. kola MAXtv Prve lige, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Marko Rog. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.07.2016., Stadion Maksimir, Zagreb - Trece pretkolo Lige prvaka, utakmica GNK Dinamo - FC Dinamo Tbilisi. Petar Stojanovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.07.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, 2. pretkolo, 2. utakmica, GNK Dinamo - FK Vardar. Marko Rog. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Slaven
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Slaven Belupo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo - Slaven
05.08.2016.
u 08:15
Celtic, Salzburg, Legia, Viktoria Plzen ili APOEL mogući su suparnici plavih, koji od njih će stajati s druge strane na posljednjoj prepreci do skupine Lige prvaka doznat će se danas iza podneva kad budu izvučeni parovi u Nyonu
Pogledaj originalni članak

Malo, jako je malo nedostajalo da Dinamo ponovno uđe u skupinu nositelja uoči ždrijeba play-offa Lige prvaka. No ovaj put nije prošlo, plavi su ostali u ‘donjem domu’, ali i dalje imaju lijepu priliku naći se u sljedećem ždrijebu kad se budu izvlačile skupine Lige prvaka.

Najgorega izbacili Izraelci

Kako bilo, barem se jedna želja ispunila treneru Zlatku Kranjčaru.

– Možemo se sa svakim nositi, ali volio bih izbjeći Olympiakos – kazao je Kranjčar nakon prolaska preko Dinamo Tbilisija.

Eto, Olympiakos se pobrinuo da ne igra s Dinamom, nije prošao treće pretkolo, ispao je od Hapoel Beer Sheve.

Celtic, Salzburg, Legia, Viktoria Plzen ili APOEL mogući su suparnici plavih, koji od njih će stajati s druge strane na posljednjoj prepreci do skupine Lige prvaka doznat će se danas iza podneva kad budu izvučeni parovi u Nyonu.

Uvijek je prije ždrijeba ista priča – tko bi bio dobar suparnik, a koga bi valjalo izbjeći. Zacijelo bi svi klubovi, kao i Dinamo rado izvukli ciparski APOEL. Klub je to koji je znao imati dobrih rezultata u Europi, ipak se čini najslabijim od “ponuđenih”. Iako imaju 25 naslova ciparskog prvaka, nemaju momčad koja bi bila bauk Dinamu. Koji će, čak i da izvuče APOEL, morati igrati bolje nego protiv Dinama iz Tbilisija i Vardara.

Celtic uživa najveći ugled u ovom društvu, barem po tradiciji. No njihova je snaga prilično upitna jer proteklih godina nisu imali pravu konkurenciju u svojoj ligi jer nije bilo izbačenih Rangersa.

Poljaci su tvrdi, Česi iskusni

K tome, Dinamo po lijepom pamti Celtic, u sezoni 1998./99. Robert Prosinečki i plavi dečki izbacili su škotskog prvaka baš na putu do Lige prvaka (0:1 i sjajnih 3:0 u Maksimiru). Plavi i zeleno-bijeli sreli su se i u sezoni 2014./15. u grupnoj fazi Europske lige. Celtic je u Škotskoj slavio 1:0 uz nevjerojatne promašaje plavih, pogotovo ubrzo nestalog Wilsona, Dinamo je slavio u Maksimiru s 4:3. I, ne bi Celtic bio loš ždrijeb, veliko ime dovelo bi i dosta ljudi u Maksimir, a zacijelo se ne bi bunio ni bivši igrač Dinama, sada oporavljenik Celtica Jozo Šimunović.

Poljska Legia ima dosta problema iako ima vremena posložiti svoje redove. Poljaci su vrlo nezgodni, tvrdi, a takve momčadi u principu ne odgovaraju Dinamu. No i oni su bolji ždrijeb od Viktorije Plzen i Salzburga.

Česi imaju iskusnu momčad koja se nije puno mijenjala u odnosu na prošlu sezonu kada nije uspjela ući u Ligu prvaka, ali sada to ponovno nastoji. Oni su se ove godine namučili s Qarabagom, zahvaljujući golu u gostima 85. minuti prošli su dalje nakon 0:0 u prvom susretu. No, kad god se u Maksimiru govorilo o ždrijebu, Viktorija je bila na popisu nepoželjnih.

To je zacijelo i Salzbug kojeg se u Maksimiru nikako ne vole sjetiti. U 3. pretkolu Lige prvaka 2009. Salzburg je izbacio plave s 1:1 (isključenje Mandžukića) i 2:1, dok su se u Europskoj ligi 2014. s 4:2 i 5:1 poigrali s plavima.

NOSITELJI

Celtic (Škotska)

Viktoria Plzen (Češka)

Salzburg (Austija)

Legia (Poljska)

APOEL Nikozija (Cipar)

Nenositelji

DINAMO (Hrvatska)

Ludogorec (Bugarska)

Dundalk (Irska)

Kopenhagen (Danska)

Hapoel Beer Sheva (Izrael)

Napomena: To je samo dio klubova koji će igrati u kvalifikacijskom kolu za plasman u Ligu prvaka. Prve utakmice su na rasporedu 16. i 17. kolovoza a uzvratne 23. i 24. kolovoza

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.