NBA

Šarićevi Sixersi u uzbudljivoj završnici ispali iz doigravanja

Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić
10.05.2018.
u 08:16
Šarić i Embiid bili su najbolji na terenu, ali Philadelphijin dvojac uz 'double-double' učinak nije uspio nadjačati odlično raspoloženi Boston
Pogledaj originalni članak

Dario Šarić i njegovi Sixersi ispali su iz NBA doigravanja. U petoj utakmici polufinala Istočne konferencije Philadelphia 76ersi izgubili su u gostima protiv Boston Celticsa sa 112:114.

Šarić i Embiid bili su najbolji na terenu, ali Philadelphijin dvojac uz 'double-double' učinak nije uspio nadjačati odlično raspoloženi Boston.

Hrvatski reprezentativac ubacio je 27 koševa (kao i Embiid) te je imao deset skokova i četiri asistencije. Kod Bostona su najraspoloženiji bili Tatum s 25 i Brown s 24 koša.

- Tužni smo, cijelu sezonu se trudimo da postignemo ovo, ali nitko na početku sezone nije očekivao da ćemo otići tako daleko. Cilj je bio ući u doigravanje, bili smo treći u osnovnom dijelu sezone i imali više od 50 pobjeda. Ipak, ovo je uspješna sezona. Volimo ovaj sport, a kada izgubiš - boli - rekao je Dario Šarić, nakon što je njegova Philadelphia ispala od Bostona u polufinalnoj seriji s 1-4.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena Boston je u nastavak ušao s osam koševa prednosti. U jednom trenutku imali su i 12 poena razlike, ali onda je Philadelphia uzvratila.

U posljednjoj četvrtini momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a završnica je donijela pravu dramu. Sixersi su u uoči zadnje minute vodili 109:107, ali su Celticsi s dva povezana koša okrenuli rezultat.

Košarkaši Bostona vješto su koristili svaku pogrešku gostujućih igrača. Ni Redickova trica pet sekundi kojom su Sixersi došli samo na koš zaostatka (112:113) nije pomogla košarkašima Philadelphije da izbjegnu poraz i oproste se od borbe za naslov.

- U momčadi je mnogo talentiranih igrača samo moramo ponovno otići na trening i raditi. Vjerovali smo da je već sada došlo naše vrijeme, ali pričekat ćemo još malo. U prvoj utakmici u Bostonu bili smo izvan ritma, u drugoj smo se pokušali vratiti, a onda smo izgubili i kod kuće, a to nismo očekivali. Da sad igramo još jednu seriju protiv Bostona, vjerujem da bi ih pobijedili. No, loše smo krenuli, gubili 3-0 i nije bilo povratka - priča Dario.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NO
nostradamus11
11:17 10.05.2018.

76'si su pre zeleni jos uvijek za ozbiljnije rezultate. ove sezone su samo od bostona izgubili 2 utakmice u kojima su imali 20 koseva prednosti ukljucujuci jednu u doigravanju. u tri utakmice su imali sve rijeseno u zadnjoj minuti pa opet izgubili. bolji trener nagodinu i mogu jos vise,a ako ostane brown ovo ne njihov domet.

Avatar Diavolo
Diavolo
13:22 10.05.2018.

Po klikovima moze se rec da kosarka nazalost vise nije u top pet sportova u Hrvatskoj

AU
austrougarskigeneral
09:42 10.05.2018.

bravo 76ersi borili ste i dogodine možete u vrh