'ZIME KAO NA ALJASCI'

Šarić drugi Hrvat u 'vukovima': Otac otkrio da je Dario ostao u šoku

Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić
Dario Šarić
Dario Šarić
12.11.2018.
u 07:47
Šarić je korisniji krilni-centar od atletičnog startera Taja Gibsona i senegalske pričuve Gorgui Dienga, no puno će toga ovisiti o treneru Tomu Thibodeau.
Pogledaj originalni članak

Gotovo da i nema košarkaša koji nije barem sanjao o tome da igra u NBA ligi, svojevrsnoj obećanoj zemlji u koju svi američki i izvanamerički talenti hrle. U tom svijetu igraju najbolji igrači današnjice, tamo se daleko najviše zarađuje, onamo se putuje čarterima i odsjeda u hotelima s pet zvjezdica, najbolji su uvjeti za trening i štošta je još najbolje. No u NBA ligi postoji i jedna nezgodna stvar. U tom eldoradu može vam se dogoditi da odete spavati kao igrač jednog kluba, a probudite se kao igrač drugog.

A upravo se to dogodilo Dariju Šariću. U petak navečer otišao je spavati kao igrač Philadelphia Sixersa, a probudio se kao “razmijenjena roba” u Minnesota Timberwolvese. Večernjakovu laureatu za prošlu godinu, a to je naslov koji je podijelio s Bojanom Bogdanovićem, dogodilo se isto što i ovom Mostarcu u veljači.

Odluku saznao u Memphisu

Tada je Bojan iz Washingtona preseljen u Indianapolis, odnosno iz Wizardsa u Pacerse, što se za njega pokazalo sretnijim rješenjem. Hoće li pak ovaj prelazak Darija u Timberwolvese imati isti efekt, treba tek vidjeti. Po nama, Šarić je korisniji krilni-centar od atletičnog startera Taja Gibsona i senegalske pričuve Gorgui Dienga, no puno će toga ovisiti o treneru Tomu Thibodeau. Naime, Gibson ima 33 godine i vrijeme mu pomalo ističe, a Dieng ni u snu ne može biti svestran kao Šarić, osobito ne tako kreativan, dok je Šibenčanin sa svoje 24 godine igrač koji se još razvija, a već jako puno daje.

Foto: Reuters/Pixsell
Dario Šarić

Da je bivši Sixers, Šarić je saznao u Memphisu, neposredno prije klupskog sastanka. Još u 11.30 ispijao je kavicu s prijateljem, a nešto prije podne saznao je da će morati organizirati hitnu selidbu iz svog vrhunskog stana u Philadelphiji koji je plaćao oko 6000 dolara mjesečno. Srećom, uslužne djelatnosti u Americi jako dobro funkcioniraju i imate li novca postoji agencija za sve vaše potrebe, pa je tako i hrvatski košarkaš angažirao jednu takvu agenciju da ga što prije preseli u Minnesotu.

A što tamo Šarića čeka, ispričao nam je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, nekad i sam igrač “vukova” iz Minneapolisa.

Za njega je to bio šok

- Kažu da je Minnesota savezna država s 10 tisuća jezera i tamo je od proljeća do jeseni jako lijepo, no zimi je iznimno hladno. U toj sezoni, kada sam ja igrao za Timberwolvese, pamtim da je jednom bilo minus 37. Moj sin Antonio rodio se tamo i to krajem listopada, a ja se sjećam da je bilo pola metra snijega. Sjećam se da zimi nisam izlazio već bih u garaži ušao u automobil i iz njega izašao u garaži dvorane. Ni u gradu ne morate izlaziti na cestu jer su sve zgrade povezane staklenim hodnicima.

Premda su tako, na razini prvog kata, povezane sve najvažnije gradske lokacije (poslovne zgrade, hoteli, banke, restauracije, šoping centri, sportske dvorane pa čak i stambene zgrade), Dario žali što nije razmijenjen u toplije krajeve. Tamo gdje zimska temperatura nije kao na Aljasci. No na koncu će biti najvažnije koliko će njemu toplo oko srca biti u novoj momčadi, za koju bi prvi put trebao zaigrati u noći sa srijede na četvrtak.

Logično, “zazeblo” ga je kada je osjetio svu nemilosrdnost poslovnog dijela NBA priče.

- Bio je to šok za njega jer cijelo vrijeme su mu pričali da je on projekt Sixersa i da se na njega najozbiljnije računa na dugi niz godina. Trener Brett Brown ga je volio pa je i suzu pustio kada se s njim opraštao, no to je Amerika. Gazde dvaju klubova su se dogovorile i ti to moraš poštivati. Pozdraviš se i ideš dalje, a Dario je već par sati poslije ulovio zrakoplov za Atlantu pa za Philadelphiju kako bi u nedjelju pokrenuo proces selidbe jer se u ponedjeljak mora pojaviti u novom klubu - prepričao nam je Darijev otac Predrag.

Darijeva mama Vesa baš se ovih dana spremala u Philadelphiju, no morala je odgoditi taj put. Međutim zacijelo će vrlo brzo otputovati u Minneapolis kako bi pomogla sinu da se što prije prilagodi na novo okruženje i što bolje organizira život u novom stanu.

Prilagođavat će se morati i Jimmy Butler u Philadelphiji, a najzanimljivije će biti vidjeti kako će se uklopiti s nedodirljivim Sixersima Joelom Embiidom i Benom Simmonsom. Nešto nam govori da tu neće biti velike ljubavi, za razliku od odnosa s nesebičnim hrvatskim suigračem kojeg su od milja zvali “Homie”.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar nekakav
nekakav
08:23 12.11.2018.

ajoj, igrači se ne vole?! baš si mislim, radnice u konzumu sigurno su jako prisne jedna s drugom, i tako sve njih 35.000... jadan dario, bude mu zima... a bude nekak preživio, ni kod nas u lici nije baš toplo zimi... toliko o dariju kao igraču na kojeg je dosadašnji klub računao. oni su radnici, ništa više, trguje se s njima kao i nigerijkama u italiji.

DM
drazen.muhvic
08:04 12.11.2018.

Nije Phila dovela Butlera da se voli sa suigračima! Dovoljno je da se međusobno poštuju i da pobjeđuju...

IK
ikac62
11:16 12.11.2018.

Dario Srbine ... nije zima bauk ... samo opušteno !