Prijateljska utakmica

Šarena Hrvatska u Belfastu: Marinu Leovcu životna prilika

Foto: Reuters/PIXSELL
Soccer - International Friendly - Argentina v Croatia - Upton ParkArgentina's Lionel Messi tussles for the ball with Croatia's Marin Leovac and Croatia's Marko Rog during the International friendly match at Upton Park, London.Nick Potts Photo: Press Assoc
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.05.2016., Zagreb, stadion Maksimir - Trening hrvatske nogometne reprezentacija na pomocnom igralistu Hitrec Kacian. Ante Cacic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Antonio Bronić/REUTERS/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Antonio Bronić/REUTERS/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
15.11.2016.
u 10:16
Igranje za reprezentaciju, pa makar to bilo i u prijateljskom srazu kakav je današnji sa Sjevernom Irskom (20.45 sati, Arenasport 2), pojedincima može mnogo pomoći
Pogledaj originalni članak

Marcelo Brozović sjajno je iskoristio utakmice za reprezentaciju, i kada nije igrao u Interu jer je imao nesuglasica s čudnovatim trenerom Frankom De Boerom, iskoristio je priliku kod Čačića i tako se pokazao i sad već bivšem treneru Intera koji ga je vratio u momčad.

Igranje za reprezentaciju, pa makar to bilo i u prijateljskom srazu kakav je današnji sa Sjevernom Irskom (20.45 sati, Arenasport 2), pojedincima može mnogo pomoći. Pogotovu zbog činjenice da je Ante Čačić oslobodio puta u Belfast šestoricu iz svoje inače udarne postave – Subašić, Ćorluka, Modrić, Rakitić, Perišić i Kovačić vratili su se u svoje klubove, pa će neki novi igrači dobiti priliku pokazati se izborniku.

Daleko je do Ukrajine

U fokusu bi mogao, pa možda i trebao biti Marin Leovac. Naime, kod Čačića se prilično dobro znaju sve ‘figure’ u udarnoj postavi. Zna se i da poziciju lijevog beka drži Josip Pivarić kojeg je Čačić promovirao i u Dinamu dok je tamo bio trener. No nakon ozljede Pivarić nije pronašao pravu formu. Protiv Islanda je prilično dobro odradio defenzivne zadatke, ali za sve drugo nije bio spreman.

Marin Leovac danas bi trebao pokazati da zaslužuje mjesto u momčadi. Taj 28-godišnji igrač grčkog PAOK-a standardan je u svojoj momčadi.

Zanimljivo, uhvatio je kontinuitet odličnih igrača tek nakon što je iz kluba otišao Igor Tudor koji ga je u PAOK i doveo.

Leovac je nanizao 45 utakmica za ovaj grčki klub, njim su jako zadovoljni i zaslužio je priliku da se pokaže i Čačiću. Dosad je upisao tri nastupa za Hrvatsku, po 90 minuta odigrao je u prijateljskim utakmicama s Argentinom (poraz 2:1) i Gibraltarom (pobjeda 4:0), a ima i nastup u kvalifikacijama, 12. lipnja prošle godine igrao je jednu minutu protiv Italije.

Bilo bi dobro kad bi zadovoljio izbornika iako je do sljedeće kvalifikacijske utakmice još daleko, tek u ožujku se igra protiv Ukrajine i do tada će i u klupskim obvezama svaki igrač hvatati formu i ‘tjerati’ Čačića da mu pošalje poziv.

Osim za Leovca, ova utakmica može donijeti dosta dobroga onima koji u svojim klubovima baš i ne igraju previše, kao što su u zadnjem redu Vrsaljko, koji ionako nije upitan u Čačićevim planovima, ali i Tin Jedvaj. Ponovno će priliku dobiti i stoper Rijeke Matej Mitrović.

Najveći je problem u ovom susretu što nema važnih igrača u sredini terena, kreatora kakvi su Modrić, Rakitić i Kovačić, pa će više toga morati ‘proizvesti’ Badelj, Brozović, ako ga više ne boli noga, Rog koji uopće ne igra u Napoliju, te Ante Ćorić.

Važnu ulogu sada bi kao polušpica trebao imati Andrej Kramarić.

Kako je Čačić u Belfast odveo samo 16 igrača, svi će dobiti priliku, pan minutažu može računati i Duje Čop u Sporting Gijonu stalno igra i igra jako dobro.

Ako su mogli protiv Messija...

Svaki put kad se na ovakve utakmice odlazi s okrnjenim sastavom, a ovaj današnji to sigurno jest, reprezentacija se gleda sa skepsom. No dovoljno se sjetiti susreta s Argentinom kada je još ‘šareniji’ sastav istrčao protiv Messija i društva i odigrao odličnu utakmicu, nesretno izgubio s 2:1. No i tada su se pokazali igrači koji čekaju svoju priliku, sada imaju novu šansu za dokazivanje.

Uostalom, i izbornik Sjeverne Irske razmišlja kao i naš, i on planira u igru poslati popriličan broj novih igrača za razliku od sastava koji je u kvalifikacijama za SP s 4:0 pobijedio Azerbajdžan Roberta Prosinečkog.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
pajokola1
15:05 15.11.2016.

Kaže novinar da je Pivarić prilično dobro odradio defenzivne zadatke, pa jesi ti gledao utakmicu, cijelo vrijeme je curilo sa Pivarićeve strane ,jadni Vida jedva je uspio sve pohvatati, i ona stopostotna prilika za Island je došla jer je Pivarić prozujio ko bumbar, Leovac da igra zavezanih očiju će biti bolji od Pivarića, Leovac igra u dobro u jakom klubu i naravno da zaslužuje priliku,ne jednu nego tri, pa onda nek Čačić zbraja i oduzima,

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:13 15.11.2016.

možemo si samo zamisliti kako bi dinamo odigrao ligu petice s Rogom koji uopće ne igra u Napoliju ali mogao se prehladit pa prodaj jer 20 tak mu je već