Sandra Perković:

'Trenđo mi jako fali. Bez njega ne bih bila danas ovo što jesam'

Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Hanžek
Hanžek
Hanžek
Hanžek
Hanžek
29.08.2017.
u 15:40
Gledatelji će na zagrebačkom stadionu Mladost od 18.35 sati vidjeti uživo šest svjetskih prvaka iz Londona
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to što večeras u Zagrebu neće trčati, bacati ili skakati najveće svjetske atletske zvijezde (Justin Gatlin, Wayde Van Niekerk, Tori Bowie, Caster Semenya, Mo Farah, Mutaz Essa Barshim, Maria Lasitskene, Ekatarini Stefanidi, Barbora Špotakova), Hanžek će i dalje po broju osvajača medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te Olimpijskim igrama biti u vrhu mitinga koji nisu mitinzi Dijamante lige.

Tako će gledatelji na zagrebačkom stadionu Mladost od 18.35 sati vidjeti uživo šest svjetskih prvaka iz Londona – Sam Kendricks (motka), Sandra Perković (disk), Ramil Gulijev (200 m), Tom Walsh (kugla) te dva člana britanske štafete 4x100 metara koja su osvojila zlato u Londonu – Daniel Talbot i Adam Gemili. Primjerice, na mitingu u Berlinu, koji je bio u nedjelju, a koji je istog ranga kao zagrebački, nastupilo je pet svjetskih prvaka.

– Vrijeme je za hitac preko 70 metara u Zagrebu. Prije dvije godine ostala sam kratka za 12 centimetara. Sad su uvjeti dobri, novi je krug, bit će toplo. Ako budem brza i eksplozivna, mogu baciti daleko. Sezona je duga, još mi preostaje Hanžek i završnica sezone u Bruxellesu – rekla je Sandra Perković koja se jučer još jednom prisjetila Ivana Ivančića koji je preminuo baš 28. kolovoza.

– Sve mi više nedostaje. Imala sam veliku čast da me je trenirao najveći svjetski trener za bacačke discipline. Bez njega ne bih bila danas ovo što jesam – istaknula je Sandra koja je još jednom naglasila da se protivi brisanju svjetskog rekorda iz osamdesetih godina kada nije bilo dopinških kontrola kao danas.

– Nisam za brisanje rekorda. Da je to lagano, svatko bi bacao na tim daljinama. Mislim da 76,80 treba ostati, samo oni najjači mogu ga srušiti – zaključila je Sandra Perković.

U Zagrebu će nastupiti i brojni osvajači srebra i bronce sa Svjetskog prvenstva u Londonu, kao i bivši svjetski prvaci i osvajači olimpijskih zlata.

– Nakon SP-a imala sam malih problema s laktom, ali to se rješava. Treba posložiti detalje da koplje poleti. Drago mi je da konačno mogu nastupati na Hanžeku, jedva čekam vidjeti atmosferu, doživjeti to o čemu atletičari govore. Jaka je konkurencija, tu su Haladovič i Ratej, dobro ih poznajem. Bit će gusto – rekla je Sara Kolak, olimpijska pobjednica iz Rija u bacanju koplja.

Powell: Uh što volim partyje Bez obzira na to što ga nije bilo na SP-u, Asafa Powell i dalje je velika atletska zvijezda. Bivši svjetski rekorder na 100 metara u Zagrebu je četvrti put.

– Sviđa mi se biti ovdje. Možda se uvijek vraćam zbog natjecanja, možda i zbog odličnog partyja. Sviđa mi se stadion, navijači, sve je malo, zbijeno, vlada intimna atmosfera. Istina, prvi put nakon 15 godina nemam u sezoni utrku ispod 10 sekundi, malo su me mučile ozljede, ali nadam se dobrom rezultatu – rekao je 35-godišnji Powell.

U Zagrebu će trčati i tragičar SP-a, Isaak Makwala iz Bocvane. Liječnici mu zbog virusa nisu dopustili nastup na 400 metara.

– Treći sam put u Zagrebu, ali dosad sam se natjecao na 200 metara. Mislim da danas pada rekord stadiona – najavio je Makwala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GR
grodar
20:07 29.08.2017.

Trenđo mrš mrš