LUDA TEORIJA

Hrvatska još ima šanse za prolaz, a Francuska je na rubu ispadanja!

Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez
Francuska - Hrvatska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: EHF EURO
Hrvatska Francuska
Foto: facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez
Francuska - Hrvatska
Foto: facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez
Francuska - Hrvatska
Foto: facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez
Francuska - Hrvatska
23.01.2016.
u 22:13
Poljska je morala pobijediti Norvešku i nakon toga izgubiti od Bjelorusije. Norveška je pak morala još izgubiti od Francuske, ali i Makedonije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski rukometaši izgubili su 24:32 od goropadne Francuske na Europskom prvenstvu u Poljskoj, ali teoretske šanse za prolaz još uvijek smo imali, veće nego što imamo sad. Jest da se radi o dvjema poprilično rastegnutim teorijama, ali svejedno su tu i možemo se nadati...

Naime, mogućnost za prolaz bila nam je pobjeda Poljske protiv Norveške, a nakon toga domaćini su morali izgubiti od Bjelorusije. Norveška je pak morala još izgubiti od Francuske, ali i Makedonije. Treba znati da Makedonija i Bjelorusija nemaju nikakvih šansi za prolaz pa igraju isključivo za prestiž. Nažalost, Norvežani su pobijedili Poljake 30:28 i to znači da bismo bili na rubu ispadanja čak i da smo pobijedili Francuze. Osim ako Makedonija ne bi pobijedila Norvežane, a to je također nategnuto.

Sve u svemu, čeka nas u srijedu 27. siječnja utakmica s Poljskom i oni igraju na pobjedu te nam neće apsolutno ništa popustiti jer samo ako dobiju nas i Bjelorusiju idu dalje. Francuska pak može proći dalje samo ako pobijedi Norvešku. Za očekivati je da će na kraju tri reprezentacije imati po osam bodova, a svi imaju u tom zatvorenom krugu po jednu pobjedu, zbog čega će odlučivati gol razlika u njihovim međusobnim susretima.

Poprilično zamršeno i Poljskoj sad već izvan dosega jer svoje su s izravnim konkurentima odigrali, imaju poraz od dva razlike i pobjedu nad Francuzima od šest razlike, što im daje četiri gola "plusa". Norveška je pak dva gola "u pozitivi" i ukoliko izgubi manje od četiri razlike ide dalje. Uz pobjedu nad Makedonijom, naravno.

A tu je i teorija koja nas drži u igri. Dakle, imamo četiri boda, Norveška je na šest, baš kao i Francuska. Ukoliko Norveška pobijedi Francuze ostavlja ih na šest, koliko i mi možemo imati ako dobijemo Poljsku. Ali, jedan poveći "ali" - Poljaci moraju pobijediti Bjelorusiju i zatim ih mi moramo pobijediti da bi se krug reprezentacija sa šest bodova zatvorio. Mi smo u ovom trenutku na minus osam, Poljska je na plus četiri i Francuska na plus dva. Zato nam treba minimalno 11 razlike da nadmašimo Francuze jer ako bude deset će se gledati međusobni omjer samo dvije reprezentacije s istom gol razlikom, a u tom slučaju gubimo od Francuza...

>> Pogledajte gol koji nam je zabio 'neuništivi' Omeyer

>> Francuzi očitali lekciju blijedoj Hrvatskoj, zabio nam i Omeyer!

>> Nismo se predali, a izgubili smo zbog lošeg otvaranja utakmice

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

DU
Deleted user
21:09 23.01.2016.

Dok god imao ovakve golmane nemamo što očekivati, pa imali su samo jednu obranu skoro do 50 minute utakmice. Tko je tu lud, Alilović nije ni jedanu važniju utakmicu dobro branio.

MR
mrki69tua
21:41 23.01.2016.

A onda je svizac zamotao čokoladu... Važno da su razni jugoslaveni, udruge i ostali pljuvali po Linu, ali zaplakat ćemo mi za njim!

PE
pekec
21:27 23.01.2016.

jedino da Omeyeru stavimo masku od pajo patka onda budemo pobjedili jer se nasi svi igraci ukakaju kada vide tog starog covjeka na golu ..mozda se onda nece toliko bojat ..ili svi igraci prije tekme sa francuskom kod psihologa